حیات فرازمینیها در اروپا شناسایی میشود!
دانشمندان ناسا براساس نتایج مطالعهای جدید عنوان کردند که تا سال ۲۰۳۰ ممکن است حیات فرازمینیها را در قمر یخی سیاره مشتری موسوم به «اروپا» شناسایی کنند.
دانشمندان ناسا طی یک آزمایش آزمایشگاهی دریافتند که ابزارهای روی یک فضاپیما به اندازه کافی حساس هستند تا یک سلول زنده را در یک قطعه یخ شناسایی کنند.
زندگی در منظومه شمسی ماورای سیاره زمین همواره برای انسانها جذاب بوده و اکنون بهطور شگفتانگیزی به نظر میرسد امیدوارکنندهترین مکانها قمرهای یخی سیارات غولپیکر گازی در منظومه شمسی باشند.
تصور دانشمندان بر این است که قمر زحل موسوم به «انسلادوس» و قمر مشتری با نام «اروپا»، هر دو اقیانوسهای جهانی را در زیر پوستههای یخی خود، با شرایط و مولکولهای کلیدی دارند که میتوانند از حیات پشتیبانی کنند.
ناسا در نظر دارد برای درک بهتر، تا پایان سال جاری طی مأموریتی، فضاپیمای اروپا کلیپر را برای تجزیه و تحلیل قمر اروپا یا همان مشتری به فضا ارسال کند تا در ارتفاع ۲۵ کیلومتری از آن، ترکیب و سطح این قمر را ترسیم کرده، اندازهگیریهایی از اقیانوس داخلی آن جمعآوری کند و دانههای یخ و غبار روی آن را مورد آنالیز قرار دهد.
پژوهشگران در یک آزمایش آزمایشگاهی برای شبیهسازی آنچه فضاپیما هنگام جمعآوری دادهها از اروپا تجربه میکند، یک پرتو نازک از آب مایع را به داخل خلأ شلیک کردند، سپس از لیزر برای تحریک قطرات استفاده کردند و آنها را با طیفسنجی جرمی تجزیه و تحلیل کردند تا بفهمند چه چیزی در آنها وجود دارد.
این تیم از آزمایش مذکور دریافت که این ابزار میتواند نمونهای بیولوژیکی به کوچکی یک سلول را در یک دانه یخ شناسایی کند.
فابیان کلنر، نویسنده ارشد این مطالعه معتقد است استفاده از ابزارهای آینده، به ما این امکان را میدهد تا شکلهای حیات شبیه به موجودات روی زمین را که به طور فزایندهای میتوانند در قمرهای اقیانوسدار وجود داشته باشند، شناسایی کنیم.
آزمایش جذاب اروپا کلیپر که نتایج آن حوالی سال ۲۰۳۰ بدست خواهد آمد این نوید را میدهد که یکی از آرزوهای بشر که همان کشف و شناسایی شواهدی دال بر حیات فرازمینیها بوده، به تحقق بپیوندد.