گزارش تحلیلی | شکست رویکرد بایدن در قبال افغانستان به ۱۱ سپتامبر دیگری میانجامید؟
رویکرد دولت جو بایدن در قبال افغانستان کاملاً متفاوت با رویکرد دولتهای قبلی آمریکا بود؛ امری که به گفته «لیندسی گراهام» خطر وقوع یک حادثه ۱۱ سپتامبر دیگر را افزایش میدهد.
سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکایی میگوید به دلیل شکست رویکرد دولت بایدن در قبال افغانستان، ۱۱ سپتامبر دیگری رخ میدهد.
۱۱ سپتامبر دیگری توسط جو بایدن رخ میدهد
بر اساس گزارش «فاکس نیوز»، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکایی، دولت بایدن را متهم کرد که شکست رویکرد دولت بایدن در قبال افغانستان به ۱۱ سپتامبر دیگری میانجامید.
«لیندسی گراهام»، روز یکشنبه (۲۰ فروردین) در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز تصریح کرد: « آنچه با وجود بایدن در افغانستان رخ داد، راه را برای یک حادثه ۱۱ سپتامبر دیگر هموار کرد.»
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شکست رویکردش در قبال افغانستان، خطر وقوع یک حادثه ۱۱ سپتامبر دیگر را افزایش میدهد، گفت: «عقاید افراطی و مسئله تروریسم در افغانستان در حال افزایش است کهمیتواند منجر به انجام حملهای بدون هشدار در ایالات متحده آمریکا طی شش ماه آینده شود.»
این سناتور در ادامه سخنانش گفت: «وقتی دولت بایدن به شما میگوید تروریستی در افغانستان وجود ندارد، دروغ میگوید.»
وی توضیح داد: «دولت بایدن یک کوکتل مرگبار و کشنده از سیاستهای داخلی و خارجی درست میکند و منتظر سرریز شدن آن است تا در مرحله آخر حمله ۱۱ سپتامبر دیگری رخ دهد.»
پیش از این، کاخ سفید در گزارشی منتشر کرد که در آن نوشته شده است: «تصمیمهای رئیسجمهور بایدن برای اجرای خروج از افغانستان تا حد زیادی به دلیل شرایط ایجادشده توسط رئیسجمهور ماقبل او محدود شده بود.»
خروج آمریکا از افغانستان در سپتامبر ۲۰۲۱
خروج آمریکا از افغانستان یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی و نظامی در سالهای اخیر بود.
پس از ۲۰ سال از وجود نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، دولت آمریکا در ماه اوت ۲۰۲۱ اعلام کرد که از افغانستان خارج میشود و تمام تلاش خود را برای انتقال قدرت به افغانها میکند.
خروج آمریکا از افغانستان پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، به عنوان یکی از وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ شروع شد و در دولت جو بایدن ادامه یافت.
با این حال، خروج نامناسب و شتابزده نیروهای آمریکایی و ناتو باعث شد که طالبان، گروهی که پس از حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ به قدرت در افغانستان رسید، سریعاً قدرت خود را گسترش دهد و در نهایت پس از چندین هفته نبرد، کنترل کامل افغانستان را به دست آورد.
پیامدهای خروج آمریکا از افغانستان
خروج آمریکا از افغانستان پیامدهای مهمی برای افغانستان و منطقه دارد. که در ادامه به برخی آنها اشاره میکنیم
- افزایش نفوذ طالبان: با خروج آمریکا و ناتو از افغانستان، نفوذ حرکت طالبان در کشور افغانستان افزایش یافته است و آنها توانستهاند همه استانهای این کشور را به دست آورند و حالا کنترل بیشتری بر کشور دارند.
- تشدید نزاعات داخلی: خروج آمریکا از افغانستان باعث شد تا نزاعات داخلی در کشور تشدید شود و گروههای مختلف در درگیریهای مسلحانه به یکدیگر بپردازند.
- بروز نگرانیهای امنیتی در منطقه: خروج آمریکا از افغانستان باعث بروز نگرانیهای امنیتی در منطقه شده است، زیرا این عملیات ممکن است باعث افزایش فعالیت گروههای تروریستی در منطقه شود.
خلاصه
خروج آمریکا از افغانستان یکی از رویدادهای مهم در تاریخ افغانستان و منطقه است، که پیامدهای بسیاری برای این کشور و منطقه دارد و همکاری و تلاش بینالمللی برای کاهش آثار منفی آن ضروری است.