فائو: قیمت جهانی مواد غذایی در بالاترین حد خود در ۱۰ سال اخیر
فائو، سازمان خواروبار جهانی وابسته به سازمان ملل متحد میگوید پس از افزایش ۳۰ درصدی قیمت جهانی مواد غذایی در سال گذشته، این رقم به بالاترین سطح خود در یک دهه گذشته رسیده است.
آمارهای این سازمان نشاندهنده افزایش قیمت غلات و روغنهای گیاهی در سراسر جهان است.قیمت روغن نباتی پس از افزایش تقریباً ۱۰ درصدی در ماه اکتبر به بالاترین حد خود رسید.
اختلال در عرضه، قیمت بالای کالاها، تعطیلی کارخانهها و درگیریهای سیاسی از جمله دلایل عنوان شده در افزایش قیمتهاست.
به گزارش فائو قیمت غلات در مقایسه با سال گذشته بیش از ۲۲ درصد افزایش یافته و بالا رفتن قیمت گندم یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت مواد غذایی عنوان شده است. در ۱۲ ماه گذشته قیمت این محصول تقریبا ۴۰ درصد افزایش یافته است.
کاهش برداشت گندم و صادرات آن در کانادا، روسیه و آمریکا از عوامل این افزایش قیمت عنوان شده است. پیتر بات، کارشناس تجارت کشاورزی در مدرسه کسب و کار کرتین در گفتگو با بیبیسی گفت: «در نهایت میتوان گفت این تغییرات آب و هوایی است که باعث کاهش تولید غلات میشود.»
او میگوید ما در خیلی از نقاط جهان [در زمینه برداشت محصول]، «سالهای بسیار بدی» را سپری کردهایم.
فائو همچنین میگوید افزایش قیمت روغن نباتی به دلیل افزایش قیمت روغن پالم، سویا، آفتابگردان و غیره است. بنابر گزارش فائو در مالزی به سبب کمبود کارگر مهاجر تولید روغن پالم کاهش یافته و قیمت آن افزایش پیدا کرده است.
بدین ترتیب، کمبود نیروی کار نیز به افزایش هزینههای تولید و حمل و نقل مواد غذایی در سایر نقاط جهان میانجامد.
همچنین شیوع ویروس کرونا نیز حمل و نقل و انتقال مواد غذایی را با مشکل مواجه کرده است، این مورد خصوصاً در استرالیا بیشتر به چشم میخورد.
اختلال در حمل و نقل همچنین بر قیمت شیر نیز تاثیر گذاشته، به طوری که قیمت محصولات لبنی در سال گذشته تقریباً ۱۶ درصد بیشتر شده است.