شناسایی اولین مورد مبتلا به آبله میمون در ترکیه
« فخرالدین کوجا»، وزیر بهداشت ترکیه، امروز (پنجنشبه - ۹ تیر) از شناسایی اولین مورد مبتلا به آبله میمون در این کشور خبر داد.
وزیر بهداشت ترکیه در مورد این بیمار گفت: «او ۳۷ ساله است و مشکل نقص سیستم ایمنی داشته است.»
وی توضیح داد: ««این بیمار پس از شناسایی ابتلای وی قرنطینه شده است و در حال پیگیری افرادی هستیم که در تماس با وی بودهاند.».
آبله میمون یک عفونت ویروسی نادر است که معمولاً در کشورهای غرب آفریقا دیده میشود؛ این ویروس، علاوه بر انسانها میتواند موشها و خرگوشها را نیز مبتلا کند.
نخستین مورد ابتلا به آبله میمون در سال ۱۹۷۰ گزارش شد. در سال ۲۰۰۳ نیز مقامهای بهداشتی آمریکا یک مورد از ابتلاء به این ویروس را در ایالات متحده گزارش دادند.
«کالین براون»، متخصص بیماریهای عفونی در اداره امنیت سلامت انگلیس، در باره این ویروس میگوید: «ویروس آبله میمون میان انسانها سرایتپذیری اندکی دارد؛ از این جهت نمیتوان آن را خطری جدی برای سلامت عمومی جامعه به شمار آورد.»
به گفته براون، آبله میمون که شبیه آبله انسانی است، سالها پیش در بسیاری از مناطق جهان ریشهکن شده بود اما طی سالهای اخیر به ویژه پس از همهگیری ویروس کرونا، نگرانی از شیوع آن بیشتر شده است.
در حال حاضر هیچ درمان خاصی برای بیماری آبله میمون توصیه نمیشود، اما طبق تحقیقات، واکسیناسیون علیه آبله میتواند حدود ۸۵٪ در جلوگیری از آن موثر باشد.