سازمان ملل: افزایش تولید سوخت فسیلی، انتقال انرژی را تضعیف میکند
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه هشدار داد که برنامههای توسعه تولید نفت، گاز و زغالسنگ توسط کشورهای بزرگ تولیدکننده، هدف محدود کردن افزایش دما تا ۱.۵ درجه سانتیگراد را تهدید میکند.
آینده سوختهای فسیلی، محور اصلی کنفرانس COP28 خواهد بود که قرار است در ماههای نوامبر و دسامبر در دبی برگزار شود و هدف آن محدود کردن افزایش دما در مقایسه با دوران پیش از صنعتی شدن به کمتر از دو درجه سانتیگراد است. ترجیحاً این افزایش باید به ۱.۵ درجه بر اساس اهداف توافقنامه پاریس محدود شود.
اکثر تولیدکنندگان بزرگ جهان متعهد شدهاند که تا اواسط قرن جاری به بینیازی از کربن و خودکفایی در تامین انرژی تجدیدپذیر دست یابند.
با این حال، گزارش سالانه شکاف تولید که توسط برنامه محیطزیست سازمان ملل صادر شده، به وضوح نشان میدهد که برنامههای تولید در ۲۰ کشور بزرگ تولیدکننده در جهت مخالف حرکت میکند.
در این گزارش آمده که دولتها قصد دارند در سال ۲۰۳۰ حدود ۱۱۰ درصد از سوختهای فسیلی تولید کنند، که بیشتر از میزانی است که با محدود کردن گرمایش به ۱.۵ درجه سانتیگراد تصویب شده و ۶۹ درصد بیشتر از محدود کردن گرمایش به ۲ درجه سانتیگراد مطابقت دارد.
اینگر اندرسن، مدیر اجرایی برنامه محیطزیست سازمان ملل هشدار داد: «این برنامهها برای افزایش تولید سوخت فسیلی، انتقال انرژی مورد نیاز برای دستیابی به انتشار خالص صفر را تضعیف کرده و سؤالاتی را در مورد آینده بشریت ایجاد میکند.»
او گفت: «بر اساس اهداف COP28، کشورها باید برای دستیابی به هدف حذف تدریجی، منظم و عادلانه زغالسنگ، نفت و گاز گرد هم آیند تا اختلالات آینده را کاهش دهند و به نفع همه مردم روی کره زمین قدم بردارند.
طبق گزارش UNEP 20 کشورهایی که تولید سوختهای فسیلی را پوشش میدهند، ۸۲ درصد تولید جهانی و ۷۳ درصد مصرف سوخت فسیلی را در اختیار دارند.