هر چه پناهجویان مدت بیشتری در آلمان بمانند اوضاع کاریشان بهتر میشود
تحقیقات جدید موسسه تحقیقات اشتغال (IAB) نشان می دهد که هر چه پناهجویان مدت زمان بیشتری در آلمان اقامت داشته باشند، احتمال اشتغال آنها بیشتر می شود.
بر اساس مطالعه اخیر IAB، ارتباط مستقیمی بین طول مدت اقامت پناهجویان در آلمان و نرخ اشتغال آنها وجود دارد. این گزارش بر پایه نظرسنجی IAB-BAMF-SOEP از پناهندگان استوار است.
نرخ اشتغال پناهندگانی که بین سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ وارد آلمان شده اند، افزایش یافته است. به طوری که این نرخ هفت سال پس از ورود به ۶۰ درصد و هشت سال پس از ورود به ۶۸ درصد رسیده است.
برای گروهی که در سال ۲۰۱۵ وارد شده اند، نرخ اشتغال در سال ۲۰۲۲ معادل ۶۴ درصد بوده است. در میان زنان پناهنده ای که در سال ۲۰۱۵ وارد شده اند، ۳۱ درصد شاغل بوده اند. این نرخ برای مردان ۷۵ درصد بوده است. در سال ۲۰۲۲، نود درصد از تمامی پناهندگان شاغل، دارای تامین اجتماعی بوده اند.
ارتقای شغلی
نه تنها نرخ اشتغال با افزایش مدت اقامت بالا رفته، بلکه کیفیت اشتغال نیز بهبود یافته است. برای مثال، ۷۶ درصد از پناهندگان شاغل گروه ورودی ۲۰۱۵ در سال ۲۰۲۲ دارای اشتغال تمام وقت بوده اند.
متوسط درآمد ماهانه ناخالص برای شاغلان تمام وقت گروه ۲۰۱۵ معادل ۲۵۷۰ یورو و برای تمام شاغلان پناهنده ۲۲۵۰ یورو بوده است. با متوسط دستمزد ناخالص ساعتی ۱۳.۷ یورو، متوسط درآمد گروه ۲۰۱۵ در سال ۲۰۲۲ از آستانه دستمزد پایین ۱۲.۵ یورو در آلمان فراتر رفته است.
این مطالعه همچنین نشان می دهد الزامات اقامتی، ورود به بازار کار را با مشکل مواجه می کند و اسکان در اردوگاه های پذیرش پناهندگان با ادغام در بازار کار رابطه منفی دارد.
در جریان درخواست پناهندگی در آلمان، معمولا اجازه کار برای افراد در انتظار تایید وضعیت پناهندگی شان داده نمی شود. این روند ممکن است چندین ماه طول بکشد. علاوه بر این، بسیاری از پناهندگان با چالش برآوردن الزامات مهارت زبان مشخص مواجه می شوند.
همچنین نابرابری های جنسیتی در بازار کار برای زنان پناهنده چالش برانگیز است.