کاپ ۲۶؛ دانشمندان در انتظار همکاری جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای
در شرایطی که رهبران بیش از ۲۰۰ کشور جهان در گلاسگو اسکاتلند جمع شدهاند تا در خصوص خطر گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی گفتوگو کنند، دانشمندان هشدار میدهند زمان برای نجات زمین رو به اتمام است.
بر اساس معاهدهای بهنام «چارچوب پیماننامه سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی» بیش از صد کشور جهان در سال ۱۹۹۲ برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و حفاظت از کره زمین مسئولیت خود در مقابله با تغییرات آب و هوایی را پذیرفتند.
البته توافق جمعی بر این بود که تمام کشورهای جهان باید با امضای این معاهده برای مقابله با مشکلات اقلیمی با یکدیگر همکاری کنند. اما این معاهده پاریس بود که توانست تمامی کشورها را رسما موظف به همکاری کند.
اکنون پس از گذشت شش سال از معاهده پاریس، نشست کاپ ۲۶ که در حال حاضر در گلاسگو بریتانیا در حال برگزاری است، اولین آزمون مهم آن محسوب میشود. با این وجود ارزیابیها نشان میدهد که کشورها در کاهش انتشار گازهای گلخانهای، آنچنان که باید، موفق عمل نکردهاند.
با گذشت بیش از سه دهه از هشدار دانشمندان و تلاشهای جهانی، انتشار گازهای گلخانهای همچنان رو به افزایش است.
دانشمندان معتقدند دولتها باید با تعیین سیاستهایی مشخص از طریق تعطیلی نیروگاههای ذغالسنگسوز و اقداماتی نظیر حذف تدریجی خودروهایی که با سوخت آلاینده کار میکنند و همچنین افزایش فناوریهای انرژی پاک، انتشار گازهای گلخانهای را محدود کنند.
به گفته آنها، این اقدامات در کنار اقداماتی در حوزه کشاورزی و صنعت، میتواند دستیابی به هدف تعیینشده ۱.۵ درجه سانتیگراد در معاهده پاریس، را ممکن کند.