نیم میلیون نفر در ایران اختلال حافظه دارند| زنان بیش از مردان به آلزایمر مبتلا میشوند
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی ايران گفت: بیش از ۵۰۰ هزار نفر در کشور دچار اختلال حافظه هستند
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی ايران با بیان این که هرچقدر سن فرد بالا میرود، اختلال حافظهاش افزایش می یابد، گفت: بیش از ۵۰۰ هزار نفر در کشور دچار اختلال حافظه هستند.
به گزارش خبرگزاری برنا، محمدتقی جغتایی امروز در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی آلزایمر برگزار شد، گفت: اختلال حافظه به افزایش سن بستگی دارد. شاخص امید به زندگی که ارتباط نزدیکی با وضعیت بهداشتی و درمانی کشور دارد، نشان می دهد که افزایش یافته است. ۳ درصد آلزایمریها در سنین زیر ۶۵ سال و ۳۶ درصد ۸۵ سال به بالا هستند.
جغتایی درباره تفاوت آلزایمر و پارکسیون گفت: فرد مبتلا به آلزایمر به فردی نگهدارنده نیاز دارد و اختلال حافظه نیز نیازمند خدمات مداخلهای است. بیماریهای پیشرونده به سن فرد مربوط میشود. پارکینسون ناشی از اختلال عصبی و آلزایمر ناشی از اختلال در حافظه است. نوع اختلال حافظه با نوع اختلال شناختی متفاوت است. آلزایمر در سنین بالا منجر به بروز مشکلات حرکتی می شود، اما شروع آن اختلال حافظه به دنبال دارد .
معصومه صالحی، مؤسس انجمن آلزایمر در ايران در این نشست هم گفت: میانگین سن امید به زندگی در خانم ها ۴ سال بیشتر از آقایان است و سطح سواد زنان در گذشته کمتر بود که مشکلات خانوار برعهده آنان است و همین قضیه نشان میدهد که آلزایمر در زنان بیش از مردان است.
مؤسس انجمن آلزایمر تأکید کرد: عامل اختلال حافظه به سن بستگی دارد. فرقی بین ابتلای زن و مرد وجود ندارد.
وی درباره هزینه نگهداری بیمار مبتلا به آلزایمر گفت: ۱/۱ تریلیون دلار هزینه سالانه نگهداری از سالمندان در جهان است در کشور بیش از ۷ میلیون تومان برای نگهداری فرد آلزایمری هزینه میشود.