حماس در برابر یکی از پیشرفتهترین ارتشهای جهان چه چیزی در چنته دارد؟
با نزدیکتر شدن حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه بار دیگر این سوال مطرح شده که گروه حماس در برابر یکی از پیشرفتهترین نیروهای نظامی جهان چه امکاناتی در اختیار دارد؟
حماس سه دهه است که در حملات خود علیه اسرائیل از تاکتیکهای چریکی، راکت، تکتیرانداز، بمبهای دستساز و شبکه تونلهای زیرزمینی استفاده میکند.
به نوشته تارنمای آمریکایی «اکسیوس»، تعداد جنگجویان گردانهای عزالدین قسام که شاخه مسلح جنبش حماس را تشکیل میدهند، بین ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر است.
اعتقاد بر این است که زرادخانه نظامی حماس دارای هزاران موشک از جمله موشکهای دوربرد و پهپاد است.
مقامات حماس میگویند جنگجویان آنها مجموعهای از بمب و گلولههای خمپاره نیز در اختیار دارند.
با نگاهی به ویدئوهای حمله حماس به شهرکهای اسرائیلی در ۷ اکتبر میتوان مشاهده کرد که آنها از راکت، پاراگلایدر و حتی بولدوزر، وانت و موتورسیکلت استفاده کردهاند.
علی برکه، یکی از رهبران جنبش حماس، در مصاحبه با شبکه RT روسیه گفت: دو سال بود که برای این کار آماده میشدیم. ما برای همه چیز کارخانههای محلی داریم. ما موشکهایی با برد ۲۵۰ کیلومتر، ۱۶۰ کیلومتر، ۸۰ کیلومتر، ۴۵ کیلومتر و ۱۰ کیلومتر در اختیار داریم.
حماس برای ذخیره تسلیحات و تدارکات، آموزش جنگجویان و اسکان آنها در پادگانها دور از دید سرویسهای اطلاعاتی پیشرفته اسرائیل و خارج از دسترس نیروی هوایی این کشور، به شبکهای از تونلهای هزارتو زیر نوار غزه متکی است.
گزارش اکسیوس نشان می دهد که حماس از تأسیسات زیرزمینی برای جمعآوری و ذخیره بخشی از زرادخانه بزرگ موشکها و پرتابگرهای خود استفاده میکند.
اگر اسرائیل به برنامههای خود برای عملیات زمینی بزرگ ادامه دهد، این تونل ها می توانند به حماس اجازه کمین کردن بدهد و از شناسایی جلوگیری کنند.
کتابچه راهنمای میدانی حماس که به دست واشنگتن پست رسیده و اسناد دیگری که پس از حمله این گروه به اسرائیل در دو هفته پیش پیدا شد، برخی از قابلیتهای نظامی و تمایل آن را برای کشتن از فاصله نزدیک نشان میدهد.
این کتابچه راهنما که مربوط به سال گذشته است و در جیب یک جنگجوی حماس یافت شده است، دستورالعملهایی را در مورد استفاده از برخی سلاحها فهرست میکند، نقاط ضعف تجهیزات نظامی اسرائیل را شناسایی کرده و در مورد قتل با چاقو توصیههایی را مطرح میکند.
به نظر میرسد این سند برای واحدهای مختلف تیپهای عزالدین قسام، از جمله متخصصان ضد زره، مهندسان، تکتیراندازان، پیاده نظام و تونلسازان و همچنین آنچه در کتابچه به عنوان «نیروهای شوک» توصیف شده، تهیه شده است.
این سند همچنین شامل دستورالعمل استفاده از راکتهای اف-۷ کره شمالی است که پیونگ یانگ ارائه آنها به حماس را رد کرده است.