کشف تاریخی کاوشگر پارکر از نزدیکترین فاصله به خورشید
ماموریت حساس و تاریخی کاوشگر خورشیدی پارکر که برای کشف اسرار این ستاره سوزان به سطح آن نزدیک شده بود، دانشمندان را به کشفی بزرگ و تاریخی رساند.
دانشمندان توانستند با دادههای جمعآوریشده از سوی کاوشگر خورشیدی پارکر، منبع باد خورشیدی را کشف کنند.
آنها با بررسی این دادهها دریافتند که منبع باد خورشیدی جریانی از ذرات حامل انرژی است که از تاج یا جو بیرونی گرم خورشید به سمت زمین بیرون میآید.
محققان دانشگاه کالیفرنیا-برکلی در بیانیهای گفتند: «مثل دیدن فوارههای آب است که از سر دوش بیرون میآیند و از طریق انفجار آب به صورت شما برخورد میکند».
بر اساس نتایج این مطالعه که در مجله نیچر منتشر شده است، این تیم جریانهای ذرات پرانرژی را به تفصیل توضیح دادهاند که شبیه به جریانهای ابردانهای درون حفرههای تاجی هستند.
یکی از انگیزه های اصلی این ماموریت که به نام یوجین پارکر، اخترفیزیکدان فقید نامگذاری و در سال 2018 به فضا پرتاب شد، تعیین این بود که باد هنگام شکل گیری در نزدیکی خورشید چگونه به نظر می رسد و چگونه از گرانش ستاره می گریزد.
هنگامی که کاوشگر به حدود 20.9 میلیون کیلومتری خورشید رسید، ابزارهای آن ساختارهای ظریف باد خورشیدی را که در نزدیکی سطح خورشید ایجاد میشود، شناسایی کردند و جزئیات زودگذری را که پس از وزش باد از تاج خورشید ناپدید میشوند، شناسایی کردند.
این فضاپیما به طور خاص برای پرواز در 6.4 میلیون کیلومتری سطح خورشید طراحی شد و در اواخر سال 2021، به اولین کاوشگری تبدیل شد که توانسته خورشید را «لمس» کند.
باد خورشیدی یک جریان پیوسته از پلاسما است که حاوی ذرات باردار مانند پروتون و الکترون است. این پدیده شامل بخشی از میدان مغناطیسی خورشیدی است و فراتر از تاج خورشیدی گسترش می یابد و با سیارات و محیط بین ستاره ای تعامل دارد.
بادهای سریع خورشیدی معمولاً روی زمین تأثیر نمی گذارد.