در اقدامی جاهلانه یک روحانی ایرانی کتاب مرجع پزشکی جهان را آتش زد

در اقدامی جاهلانه، یک روحانی به نام تبریزیان که خودش را استاد طب اسلامی تلقی مىكند، فیلمی از آتش زدن کتاب طب هاریسون را در فضای مجازی منتشر کرد
در اقدامی جاهلانه، یک روحانی به نام تبریزیان که خودش را استاد طب اسلامی تلقی مىكند، فیلمی از آتش زدن کتاب طب هاریسون را در فضای مجازی منتشر کرد. با انتشار این فیلم شخصیتهای علمی، فرهنگی و سیاسی به آن واکنش تند و منفی نشان دادند.
به گزارش همشهری آنلاین، مهدی نصیری سردبیر و مدیرمسئول سابق روزنامه کیهان، ابوالفضل فاتح پزشک، روزنامهنگار و کارشناس ارتباطات، سید عطاءالله مهاجرانی، مسعود فروزنده پژوهشگر تاریخ و انجمن علمی طب سنتی ایران در واکنش به این کتابسوزی مطالبی نوشتند.
حوزههای علمیه نباید در برابر این حرکت زننده سکوت کنند
مهدی نصیری، سردبیر و مدیر مسئول سابق روزنامه کیهان، در حساب توییتری خود نوشت: اقدام اخیر آقای تبریزیان را در کتابسوزی بسیار زشت و ناپسند و برخلاف سنت اصیل اسلامی میدانم. حوزههای علمیه باید در برابر این حرکت زننده سکوت نکنند و برای مقابله با آثار سوء این حرکت اقدامی کنند.
جهل مقدسی که برخی رسانهها به آن دامن میزنند
ابوالفضل فاتح، پزشک، روزنامهنگار و کارشناس ارتباطات، نیز در مورد این اقدام ناپسند نوشت: آتش زدن کتاب پزشکی هاریسون عمق جهل و کینه نسبت به علوم جدید را نشان میدهد.
تاسفآورتر آنکه این آتشسوزی در لباس تبلیغ دین و با سودجویی از اذکار دینی صورت میپذیرد. این نمونهای از جهلی است که روزبهروز در جامعه ایران گویی مقدستر میشود. جهل مقدسی که در سایه دور شدن از معیارهای اخلاقی و علمی در حال رونق و اگر بتواند در جستوجوی مسلط شدن بر نظام هنجاری ماست به ویژه آنکه متاسفانه برخی محافل و رسانههای شناختهشده نیز به این جهل دامن میزنند.
این رخداد تلخ و هشداردهنده تنها نمونهای از بسیاری از نمونههاست که در این سوی و آن سو جاری است، اما هنوز آتش و دودش به چشمها نیامدهاست.
وضعیت سیاسی – اقتصادی جامعه فرصتی برای بروز پدیدههای رادیکال
مسعود فروزنده، پژوهشگر تاریخ، نیز به بهانه ماجرای آتش زدن کتاب طب هاریسون نوشت: این جمعه خبر تکاندهندهای دست به دست شد و باخبر شدیم یک استاد طب که خود را روحانی میخواند در مراسمی با حضور شماری از دوستدارانش کتاب اصول طب هاریسون را به آتش افکند و همچون یک گردهمایی رسمی از پایان طب شیمیایی خبر داد. گویی در کسوت پیشوای یک جماعت و حزب سخن میگفت و دیگرانش تحسینکنان صلوات فرستادند.
جدا از اینکه اهل حوزه و قلم به باد انتقادش گرفتند جا دارد به نقد و تحلیل چنین رفتارهایی پرداخت که چگونه میشود چنین پدیدههایی رشد میکنند و هوادار مییابند و دکان و دستگاهی برپا میسازند. این کلیپ هرچند زشت و قبیح است، ولی به نوعی در قالب دفاع از سنتگرایی و غربستیزی تعریف میشود و متاسفانه ایران ستیزان بهرهبرداری حداکثری خواهند کرد. در سوی مقابل هم کلیپهای ناصواب ساخته میشود و تاریخ و فرهنگ و سنت یکسره کوبیده میشود.
در چارچوب نظریه رخدادها و روندها، پدیدههای رادیکال از این دست به فرصت و شرایط نیاز دارند تا ظهور کنند. وضعیت سیاسی اقتصادی جامعه این شرایط را برای همه نوع افراطیگری فراهم کردهاست.
این اقدامات سخیف شائبه تخریب دین را به ذهن متبادر میسازد
انجمن علمی طب سنتی ایران با صدور بیانیهای ضمن اعلام انزجاز از اقدام این فرد در آتش زدن کتاب علمی به نام طب هاریسون آن را محکوم کرد و نوشت هر دو نهاد حوزه و دانشگاه از این رفتار جاهلانه نگرانی عمیق دارند. لذا انجام اینگونه اقدامات سخیف و ریاکارانه شائبه «نفوذ» در لباس دین و استفاده ابزاری برای تخریب دین را به ذهن متبادر میسازد.