طرح اضطراری ایران برای افزایش پنج برابری تولید انرژیهای تجدیدپذیر در یک سال
وزارت نیروی ایران طرح اضطراری افزایش پنج برابری ظرفیت تولید نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرار داده است.
وزارت نیرو برای جبران تاخیر در این بخش، طرحی فوری برای افزایش پنج برابری ظرفیت تولید نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر طی سال آینده را در دستور کار خود قرار داده است.
در ابتدای دولت رئیسی (اواخر مردادماه ۱۳۹۰) در حالی که ظرفیت اسمی نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر در ایران به ۹۰۴ مگاوات رسیده بود، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در برنامهای که در این دوره به مجلس ارائه شد، گفت افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر به میزان ۱۰ هزار مگاوات و صرفهجویی در سوخت در دستور کار وزارت نیروی دولت سیزدهم قرار دارد.
پس از گذشت بیش از دو سال از عمر این دولت، ظرفیت اسمی تولید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر کشور در پایان شهریور ماه امسال به ۱۰۹۰ مگاوات رسید. تنها ۱۸۶ مگاوات در دو سال گذشته به بخش انرژیهای تجدیدپذیر کشور اضافه شده است. یعنی تنها ۲ درصد از این پروژه با وجود گذشت ۵۰ درصد از زمان اجرای آن محقق شده است.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور در اینباره میگوید: ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور در حال حاضر ۱۰۹۰ مگاوات است. بر اساس پروژههای پیشبینی شده باید ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر را در سال آینده ۵۴۰۰ مگاوات افزایش دهیم و خوشبختانه در حال حاضر در حال آمادهسازی ۶۹۰۰ مگاوات انرژی در نیروگاههای تجدیدپذیر کشور هستیم.
وی افزود: پس از افزایش سهم نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر، شاهد کاهش استفاده از سوختهای فسیلی در واحدهای حرارتی و بهبود استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور خواهیم بود.
چند روز قبل وزارت برق ایران و صندوق توسعه ملی با هدف توسعه تامین مالی و سرمایهگذاری در پروژههای غولپیکر حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور با اعطای تسهیلات به متقاضیان و سرمایهگذاران تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
مدیرکل دفتر بودجه و تسهیلات سرمایهگذاری و تهیه منابع مالی اداره کل انرژیهای تجدیدپذیر وزارت برق ایران (ساتپا) در این خصوص گفت: این تفاهمنامه با هدف تامین مالی انرژیهای تجدیدپذیر و پروژههای ایستگاهی با پایداری مالی، فنی و اقتصادی و از محل منابع صندوق توسعه ملی با اعتبار ۵ میلیارد دلار با اولویت اعطای تسهیلات انرژی خورشیدی و بادی امضا و مبادله شد.
معاون اول رئیس جمهور ایران پیش از این از برنامهریزی جدی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از انرژی هستهای خبر داده بود و بر تسریع در اجرای مراحل جدید این نیروگاه تاکید کرده بود.
یکی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف هشدار داده بود که تا سال ۲۰۲۵، ایران سالانه معادل یک مرحله از میدان پارس جنوبی (میدان گازی شمالی) را از دست میدهد و خاطرنشان کرد: سوخت ۹۲ درصد از کل تولید برق کشور را گاز تشکیل میدهد و بی شک کمبود گاز به معنای کمبود برق است.
اخیراً اداره شبکه برق ایران اعلام کرده که تقاضای برق مصرفی کشور در ۱۸ اردیبهشت ماه در اواسط فصل بهار از مرز ۵۱ هزار مگاوات گذشت.
اداره شبکه برق تایید کرد که افزایش دمای ۲.۸ درجهای در سراسر ایران منجر به بهرهبرداری از کولرها و افزایش ۱۳ درصدی مصرف برق در کشور شده است.
صنعت برق در ایران به تولید حدود ۵ هزار مگاوات برق و توسعه انتقال و توزیع برق نیاز دارد که به معنای سرمایهگذاری سالانه ۵ میلیارد دلار است.
یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس در هفتههای گذشته مصرف آب و گاز در کشور را فراتر از استانداردهای جهانی دانست و گفت: باید صادقانه و شفاف با شهروندان صحبت کنیم تا برای آنها روشن شود که منابع انرژی کشور در حال اتمام هستند و نیاز مبرمی به تلاشهای هماهنگ و مشترک همه داریم.