اینفوگرافیک | نرخ بهره بانکی در اقتصادهای بزرگ جهان
نرخ بهره بانکی یکی از مهمترین ابزارها در سیاستگذاری پولی کشورها محسوب میشود و بانکهای مرکزی کشورها به ویژه اقتصادهای بزرگ جهان برای کنترل سرمایهگذاری، ارزش پول و مصرف در اقتصاد کشور، نرخ بهره را تغییر میدهند.
در کشورهای توسعه یافته، بانکهای مرکزی نرخ بهره را به گونهای تنظیم میکنند که نرخ تورم در محدوده هدف برای سلامت فعالیتهای اقتصادی حفظ شود.
در این کشورها بانکهای مرکزی ممکن است با افزایش نرخ بهره بانکی قدرت خرید مسکن و سایر اقلام را کاهش دهند. همین مسئله به نوبه خود منجر به کاهش سرمایهگذاری در ساخت و ساز میشود.
علاوه بر این، تورم که معمولا منظور از آن رشد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی است، به میزان متوسط گران شدن مجموعهای از اجناس و خدمات ضروری اطلاق میشود که از طریق تعیین یک سبد با وزن مختلف برای اقلام آن محاسبه میشود. نرخ بهره در این شاخص نیز بسیار موثر است.
آمارهایی که Trading Economics منتشر کرده نشان میدهد در میان اقتصادهای بزرگ جهان، آمریکا با ۵.۵ درصد یکی از بالاترین نرخهای بهره بانکی را دارد.
پس از این کشور، بریتانیا با نرخ بهره ۵.۲۵ درصد، منطقه یورو ۴.۵ درصد، چین ۳.۴۵ درصد و ژاپن با نرخ منفی ۰.۱ درصد قرار دارند.