۴۰ درصد از زنان ایرانی به دلیل عدم آمادگی مالی سقط جنین میکنند
مشاور وزیر بهداشت ایران در امور مامایی میگوید در حال حاضر ۴۰درصد از زنان به دلیل عدم آمادگی مالی، ۳۶ درصد به علت نداشتن زمان کافی و ۲۰ درصد به دلیل تداخل با فرصتهای شغلی آینده اقدام به سقط جنین میکنند.
شهلا خسروی، مشاور وزیر بهداشت ایران در امور مامایی با اشاره به موضوع سقط درمانی در کشور گفت: در حال حاضر سقط درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و مورد اعتماد به دلیل بیماری جنین یا خطر جانی برای مادر قبل از چهار ماهگی و با رضایت زن مجاز خواهد بود.
به گفته او از نظر اخلاق پزشکی هر چقدرهم که قانون سقط جنین را توجیه کند اما بازهم یک عمل غیر انسانی است. سقط جنین یک مسئله اخلاقی بوده که وجه قانونی آن در مرحله بعدی قرار دارد.
خسروی گفت: به طور معمول ۱۰ تا ۱۵ درصد ازعوارض ناشی از سقطهای غیر ایمن مربوط به سقطهای ناقص، عفونت، پارگی و سوراخ شدن رحم است که به دلیل غیرقانونی بودن این عمل و آثار ارتکاب آن، زنان کم تر به پزشک معالج مراجعه میکنند.
او گفت: واقعیت امر این است که آگاهیبخشی کافی به مادران جوان در سنین مستعد باروری از روشهای مناسب و موثر جلوگیری از بارداری و نیز عوارض جدی ناشی از سقط جنین محسوب میشود.
او گفت: سقطهای القایی و غیربهداشتی منجر به مرگ و میر بسیاری از مادران در سنین باروری، و همچنین ایجاد ناتوانی جنسی و جسمی میشود.
خسروی ادامه داد: سقط جنین باعث بروز افسردگی در زن شده و منجر به گوشه گیری وعذاب وجدان او خواهد شد.
او افزود: در ۹۷ درصد از کشورهای جهان انجام سقط در مواقع تهدید حیات مادر پذیرفته شده است و در ۶۲ درصد از کشورهای دنیا نیز حفظ سلامت جسمی مادر اساس سقط قانونی است.