گزارش | گرانی موجی از انتقادات را علیه دولت رئیسی به راه انداخت
دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به دلیل گرانی مواد غذایی و ناپدید شدن برخی از این اقلام از بازار در روزهای اخیر با موجی از انتقادات حتی از سوی هوادارانش مواجه شد.
مصطفی میرسلیم رییس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی (حزب اصولگرای تندرو) از بدقولی دولت برای دادن کارت کالابرگ به مردم انتقاد و نسبت به پیامدهای ادامه این تاخیر هشدار داد که «مبادا این تاخیرها مردم را عاصی کند.»
او در حساب توییتر خود نوشت: «گرانیها کمر مردم را شکسته و دولت قول داده بود با اتکا به سامانه رفاه ایرانیان و در اختیار قرار دادن کارت کالابرگ به ویژه به دهکهای آسیبپذیر برای تأمین مهمترین کالاهای ضروری به نرخ شهریور ۱۴۰۰ و استفاده از یارانه متناسب با نیازمندی هر دهک، اقدام کند.»
وى گفت: «این اقدام به تاخیر افتاده و باعث تشدید نارضایتی مردم و سوء استفاده محتکران شده است؛ مبادا این تاخیرها مردم را عاصی کند.»
احمد آوایی نماینده مجلس ایران گفت: «رنج مردم رنجدیده را بیشتر و اعتراضشان را گستردهتر میکنید.»
وی افزود: «آیا هدف سیاستگذاران کوچکتر کردن سفره مردم به ویژه ضعیفترین قشر جامعه است یا ساماندهی وضعیت اقتصادی کشور؟»
بسیج دانشجویی با انتشار بیانیهای خطاب به ابراهیم رئیسی، نسبت به بروز ناآرامیهای اجتماعی در ایران به او هشدار «جدی» داده است.
طی روزهای گذشته قیمت انواع نان، ماکارونی، شیرینیجات و دیگر محصولات تولیدی از آرد به شدت اوج گرفته و قیمت برنج و حبوبات نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ درصد رشد کرده است.
ابراهیم صیامی، مدیرکل آیندهپژوهی، مدلسازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی وزارت اقتصاد، روز چهارشنبه گذشته از سهمیهبندی نان و فروش آن با کد ملی خبر داد.
تصمیم دولت قبلی حسن روحانی در آبان ۹۸ به افزایش ناگهانی و چشمگیر قیمت بنزین اعتراضات گسترده در کشور را رقم زد که با سرکوب خونین توسط مأموران امنیتی و انتظامی ایران مواجه شد.
امروز تعدادی از ائمه جمعه ایران به عملکرد دولت به دلیل عدم تسلط بر اوضاع و بازارهای کشور انتقاد کردند.
در زمینهای دیگر، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس «محمد حسن آصفری»، میگوید ۹ میلیون خانوار زیر خط فقر هستند.
آصفری به پایگاه خبری شفقنا گفته است، «وقتی میخواهیم مشکلات اقتصادی کشور را از جیب مردم حل کنیم، نه تنها فقر را نمیتوانیم ریشهکن کنیم، بلکه فقر روز به روز شدیدتر هم میشود.»
دولت توجیه می کند
گفتنی است که سخنگوی دولت علی بهادری جهرمی گفته بود: اقتصاد کشور، بیمار است، از این رو مهمترین برنامه دولت سیزدهم درمان بیماری اقتصاد کشور است.
همچنین گفت: ثابتترین معضل اقتصادی کشور تورم است و متاسفانه تورم یک بیماری مضمن در کشور شده که حدود چهار سال است، کشور تجربه تورم ۴۰ درصد را دارد.
تعدادی از ناظران ایرانی انتظار داشتند که کشور شاهد موجی از اعتراضات گسترده مردمی به دلیل شرایط بد معیشتی و اقتصادی با توجه به نرخ بالای فقر و تورم باشد.
محمد تقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به گرانیهای پی در پی اخیر و خطاب به رئیس جمهور نوشت: آقای رئیسی! تاکنون هیچ دولتی در این کشور در سال نخست حکمرانی نان مردم را با این شیب تند گران نکرده بود. پایهای ترین خوراک مردم نان و گوشت و برنج است.
به گزارش سایت «اصلاحات نیوز» میبدی افزود: «گرانی نامعقول این سه کالای اساسی درهمه کالاها تورم بی سابقه ایجاد کرده است. کاش این نوع مدیریت را در تبلیغات انتخاباتی بیان میکردید. این چه استدلالی از سوی وزیر شماست که از دلایل گرانی آرد و ماکارونی برای جلوگیری از قاچاق می باشد!؟ آقای رئیس جمهور! این شیوه حکمرانی قابل دوام نیست. در این هشت ماه گذشته از گرانی دارو تا نان طاقت برخی شهروندان را طاق کرده است. تاکنون عامل گرانیها را یا دولت گذشته دانسته، یا بدحجابی گفته و یا شبکه دلالی ذکر کردهاند. خب! این دولت و مجلس قول دا که اینها را حل میکند. چرا بدتر شد؟»