ابراهیم رئیسی؛ در آرزوی رسیدن به قدرت اجرایی
ابراهیم رئیسالساداتی، معروف به ابراهیم رئیسی، در آذرماه 1339 در شهر مشهد متولد شد.
او در سال 1367 یکی از اعضای هیئت موسوم به «کمیته مرگ» بود که پس از طرح چند سؤال در مورد عقاید سیاسی و مذهبی زندانیان، برای اعدام یا زنده ماندن آنها تصمیم میگرفت.
او در حال حاضر نایبرئیس اول مجلس خبرگان رهبری و رئیس قوه قضائیه است. در دور قبلی انتخابات ریاستجمهوری در سال 1396 او رقیب حسن روحانی، رئیسجمهور فعلی ایران بود، اما در نهایت با وجود حمایت جریانات سیاسی نزدیک به علی خامنهای، در انتخابات شکست خورد.
رئیسی در اسفندماه 1397 از سوی علی خامنهای به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شد و کار خود را با شعار مبارزه با فساد آغاز کرد. با این حال، منتقدان او از همان زمان باور داشتند که این شعار صرفاً یک نمایش سیاسی و تبلیغاتی برای حضور او در انتخابات ریاستجمهوری سال 1400 است.
در سالهای گذشته نام او همواره به عنوان رهبر آینده ایران و جانشین علی خامنهای پس از مرگ او مطرح بوده است. ابراهیم رئیسی به اتهام نقض حقوق بشر، از جمله به خاطر نقشآفرینی در اعدامهای سال 1367، مورد تحریم اتحادیه اروپا و امریکا قرار گرفته است.
رئیسی تا کنون هیچ مسئولیت اجرایی در ایران بر عهده نداشته است. او کار خود را در بیست سالگی به عنوان دادستان شهر کرج آغاز کرد و بعدها دادستانی همدان را نیز به طور همزمان بر عهده گرفت. در سال ۱۳۶۴ به تهران منتقل شد و جانشین دادستان این شهر شد.
از دیگر سمتهای او میتوان به ریاست سازمان بازرسی کل کشور، دادستانی کل کشور، معاونت قوه قضائیه، دادستان کل ویژه روحانیت، عضویت در مجلس خبرگان، عضویت در مجمع تشخیص مصحلت نظام، عضویت در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، تولیت امامزاده صالح در تجریش و تولیت حرم علی بن موسی الرضا در مشهد اشاره کرد.
او همچنین داماد احمد علمالهدی، امام جمعه کنونی مشهد و نماینده علی خامنهای در استان خراسان رضوی است.