مروری بر مهمترین انفجارهای ایران در سالهای اخیر

در دهه گذشته، ایران شاهد چندین انفجار مهم بوده است که برخی از آنها تأثیرات گستردهای بر امنیت، صنعت و افکار عمومی داشتهاند.
در ادامه، به مرور هفت انفجار برجسته میپردازیم:
انفجار بندر شهید رجایی – ۲۶ آوریل ۲۰۲۵
در ظهر روز ۲۶ آوریل ۲۰۲۵، انفجار عظیمی در بندر شهید رجایی بندرعباس رخ داد که منجر به کشته شدن حداقل ۸ نفر و زخمی شدن بیش از ۷۵۰ نفر شد. هنوز علت این انفجار مشخص نشده است.
بمبگذاریهای کرمان – ۳ ژانویه ۲۰۲۴
در مراسم سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در کرمان، دو انفجار انتحاری رخ داد که منجر به کشته شدن حداقل ۱۰۳ نفر و زخمی شدن ۲۸۴ نفر شد. گروه داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. این مرگبارترین حمله تروریستی در ایران از سال ۱۹۷۸ تاکنون محسوب میشود.
انفجار تأسیسات نطنز – ۲ ژوئیه ۲۰۲۰
در تابستان ۲۰۲۰، انفجاری در تأسیسات مونتاژ سانتریفیوژ نطنز رخ داد که بخشهای زیادی از این مرکز هستهای را تخریب کرد. گزارشها حاکی از آن است که این حادثه برنامه هستهای ایران را تا دو سال به تأخیر انداخت. برخی منابع اسرائیل را مسئول این انفجار دانستهاند.
انفجار کلینیک سینا اطهر تهران – ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰
در پی نشت گاز پزشکی، انفجاری در کلینیک سینا اطهر در شمال تهران رخ داد که منجر به کشته شدن ۱۹ نفر، از جمله ۱۵ زن، شد. این حادثه یکی از مرگبارترین انفجارهای شهری در سالهای اخیر بود.
انفجار پایگاه پارچین – ۲۶ ژوئن ۲۰۲۰
در نزدیکی تأسیسات نظامی پارچین در شرق تهران، انفجاری رخ داد که به گفته مقامات ایرانی ناشی از نشت گاز بود. با این حال، تحلیلگران غربی احتمال حمله سایبری یا خرابکاری را مطرح کردند.
بمبگذاری انتحاری جاده خاش–زاهدان – ۱۳ فوریه ۲۰۱۹
در حملهای انتحاری به اتوبوس حامل نیروهای سپاه پاسداران در جاده خاش–زاهدان، ۲۷ نفر کشته و ۱۳ نفر زخمی شدند. گروه جیشالعدل مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت که یکی از مرگبارترین حملات تروریستی در ایران در سالهای اخیر بود.
فروریختن ساختمان پلاسکو – ۱۹ ژانویه ۲۰۱۷
در صبح روز ۱۹ ژانویه ۲۰۱۷، آتشسوزی گستردهای در طبقات بالایی ساختمان ۱۷ طبقه پلاسکو در مرکز تهران آغاز شد. با وجود تلاش چندساعته آتشنشانان، ساختمان بهطور کامل فروریخت و منجر به کشته شدن حداقل ۲۰ آتشنشان و زخمی شدن بیش از ۷۰ نفر شد.