توطئه ملوان ارتش آمریکا برای گرفتن انتقام قاسم سلیمانی لو رفت

یک ملوان سابق نیروی دریایی آمریکا در دادگاه فدرال شیکاگو به جرم برنامهریزی برای حمله به پایگاه دریایی گریت لیکس در ایالت ایلینوی از طرف سپاه پاسداران ایران، گناهکار شناخته شد.
او متهم شده بود که در همکاری با سپاه پاسداران قصد داشته به خاطر کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس، انتقام بگیرد.
براساس بیانیه وزارت دادگستری آمریکا که روز پنجشنبه ۹ اسفند منتشر شد، ژوانیو هری پانگ، ۳۸ ساله و ساکن نورت شیکاگو، در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۲۴ در دادگاه منطقهای ناحیه شمالی ایلینوی به جرم خود اعتراف کرده بود.
وزارت دادگستری آمریکا اتهام او را «توطئه و تلاش برای تخریب عمدی تأسیسات دفاعی ملی با هدف آسیب رساندن و مداخله در امور دفاعی ایالات متحده» اعلام کرده است. جزئیات این پرونده تا روز پنجشنبه ۹ اسفند محرمانه بود اما در این تاریخ بهصورت علنی منتشر شد.
پانگ که متولد چین است، در سال ۱۹۹۸ تابعیت آمریکا را دریافت کرد. طبق اسناد دادگاه، او در تابستان ۲۰۲۱ با فردی در کلمبیا ارتباط برقرار کرد و درباره همکاری در طرحی برای حمله به آمریکا با مشارکت عوامل ایران مذاکره کرد. هدف این حمله، گرفتن انتقام کشته شدن سلیمانی بود که در سال ۲۰۲۰ به دستور دونالد ترامپ و توسط ارتش آمریکا کشته شد.
براساس گزارش رسانههای شیکاگو، پانگ قرار بود برای اجرای این عملیات ۱ میلیون دلار از طریق رابط خود در کلمبیا دریافت کند. در ادامه، یک مأمور مخفی افبیآی که خود را از اعضای نیروی قدس معرفی کرده بود، با فرد مستقر در کلمبیا تماس گرفت. این فرد، که هویتش فاش نشده است، مأمور مخفی افبیآی را به پانگ، که در آن زمان در پایگاه دریایی گریت لیکس مستقر بود، معرفی کرد.
پس از آن، مأمور مخفی و پانگ از طریق یک پیامرسان رمزنگاریشده درباره اهداف حمله، از جمله پایگاه گریت لیکس و سایر مکانها در شیکاگو، گفتوگو کردند. طبق اسناد دادگاه، پانگ و فرد مستقر در کلمبیا توافق کردند که به مأمور مخفی افبیآی و همکاران او در اجرای این حمله کمک کنند.
در پاییز ۲۰۲۲، پانگ در سه نوبت با فرد دیگری که با افبیآی همکاری میکرد و خود را همکار مأمور مخفی معرفی کرده بود، حضوری ملاقات کرد. اولین دیدار در نزدیکی مرکز حملونقل اوگیلوی در شیکاگو انجام شد و دو دیدار بعدی در ایستگاه قطار لیک بلاف در ایلینوی صورت گرفت.
با پیشرفت نقشه حمله، پانگ در دیدارهای خود تصاویری از مکانهای مختلف داخل پایگاه را در تلفن همراهش نشان داد. او همچنین دو یونیفرم نظامی آمریکا برای استفاده در هنگام حمله و یک تلفن همراه که میتوانست بهعنوان چاشنی انفجاری به کار رود، ارائه کرد.
پانگ در حال حاضر بدون امکان آزادی با وثیقه در بازداشت به سر میبرد و هنوز تاریخ صدور حکم او مشخص نشده است. قاضی دادگاه فدرال پس از بررسی دستورالعملهای قضایی و سایر عوامل قانونی، حکم نهایی را اعلام خواهد کرد. او با حداکثر مجازات ۲۰ سال زندان مواجه است.