ایران و آمریکا؛ رقابتی سرنوشتساز در «برهه حساس کنونی»
یوزپلنگهای ایرانی سهشنبه شب در آخرین دیدار از مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در رقابتی حساس و نفسگیر با تیم ملی آمریکا بازی میکند تا برای اولین بار به مرحله بعدی جام جهانی صعود کند.
پس از شکست تحقیرآمیز ۶ بر ۲ مقابل انگلیس، تیم ملی ایران با پیروزی روز جمعه خود مقابل ولز امیدهایش برای صعود تاریخی به مرحله بعدی رقابتها را به شدت افزایش داد و امیدوار است در دیدار سهشنبه شب مقابل آمریکا با کسب امتیاز از این تیم، به مرحله بعدی صعود کند.
با این حال، دیدار با آمریکا با توجه به حساسیتهای سیاسی بین دو کشور، هیچگاه دیدار عادیای نبوده و تا زمانی که شرایط به همین منوال باشد، این مسابقه عادی نخواهد شد.
از زمان انقلاب ۱۳۵۷ و روی کار آمدن حکومت جدید، روابط میان آمریکا و ایران حالت خصمانهای به خود گرفته است. این روابط خصمانه با حمله به سفارت آمریکا و همچنین حمایت آمریکا از عراق در جریان جنگ ایران و عراق، از قبل هم تیرهتر شد.
ادبیات ضد آمریکایی همواره یکی از پایههای اصلی حکومت آخوندها در ۴۰ سال گذشته بوده است. آمریکا در ادبیات مقامات ایرانی با عنوان «شیطان بزرگ» خوانده شده و ایران نیز از سوی رؤسای جمهور آمریکا با عنوان بخشی از «محور شرارت»، حامی تروریسم بینالمللی و ناقض بزرگ حقوق بشر معرفی شده است. تیمهای ملی دو کشور ۲۴ سال پیش (در سال ۱۹۹۸) در جام جهانی فرانسه به مصاف یکدیگر رفتند.
در آن بازی مشهور که با عنوان «بازی قرن» شناخته شد، ایرانیها موفق شدند با نتیجه ۲ بر ۱ پیروز شوند و نخستین پیروزی تاریخ خود در جامهای جهانی را جشن بگیرند.
این دو تیم روز سهشنبه ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران بار دیگر به مصاف یکدیگر میروند و این بار نیز، با وجود کاهش حساسیتهای سیاسی میان بازیکنان، شرایط سیاسی کنونی در ایران روی ابعاد فوتبالی سایه میاندازد.
بازیکنان ایران به خاطر عدم حمایت کافی از معترضان و عدم اعتراض به کشتار معترضان در داخل کشور بسیار تحت فشارند و آمریکا نیز با تساوی جمعه مقابل انگلیس، حتما باید ایران را شکست دهد تا به مرحله بعد صعود کند.