سرمربی تيم آمریکا: باید ایران را ببریم
«گرگ برهالتر» سرمربی تیم ملی ایالات متحده گفت: «اگر میخواهیم شانسی برای پیشرفت داشته باشیم باید تیم ایران را ببریم.»
او در نشست خبری پس از دیدار تیمش مقابل انگلیس که با تساوی بدون گل همراه بود، گفت: «به نتیجهای که امشب مقابل انگلیس گرفتیم افتخار میکنم و از بازیکنانم تشکر میکنم که جنگیدند اما کار ما هنوز تمام نشده است.»
برهالتر درباره دیدار تیم آمریکا با ایران تاکید کرد که سیاست وارد بازی تیمش در جام جهانی با ایران نخواهد شد.
او گفت: «من در سه کشور مختلف بازی کردهام و در سوئد سرمربیگری کردهام، و چیزی که در فوتبال وجود دارد این است که شما با افراد مختلف از سراسر جهان ملاقات میکنید و عشق مشترک به این ورزش، شما را متحد میکند.»
سرمربی تيم آمریکا افزود: «من تصور میکنم که بازی با ایران به دلیل این واقعیت که هر دو تیم میخواهند به دور بعد صعود کنند - و نه به دلیل سیاست یا روابط بین کشورهای ما، به شدت رقابتی خواهد بود.»
او در ادامه بیان کرد: « «اما بیشتر از همه باید شدتی را که ایران به ارمغان خواهد آورد، درک کنیم. اگر میخواهیم شانسی برای پیشرفت داشته باشیم، باید برای آن آماده باشیم.»
یوزپلنگهای ایرانی سهشنبه شب در آخرین دیدار از مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در رقابتی حساس و نفسگیر با تیم ملی آمریکا بازی میکند تا برای اولین بار به مرحله بعدی جام جهانی صعود کند.
به نظر شما، در دیدار #ایران و #آمریکا روز سهشنبه (۸ آذر) در #جام_جهانی #قطر چه اتفاق میافتد؟#جام_جهانی_2022 #FIFAWorldCup #العین_فارسی pic.twitter.com/oPhCIMR7N2
— العين فارسى AlAin Persian (@AlainPersian) November 23, 2022
پس از شکست تحقیرآمیز ۶ بر ۲ مقابل انگلیس، تیم ملی ایران با پیروزی روز جمعه خود مقابل ولز امیدهایش برای صعود تاریخی به مرحله بعدی رقابتها را به شدت افزایش داد و امیدوار است در دیدار سهشنبه شب مقابل آمریکا با کسب امتیاز از این تیم، به مرحله بعدی صعود کند.
با این حال، دیدار با آمریکا با توجه به حساسیتهای سیاسی بین دو کشور، هیچگاه دیدار عادیای نبوده و تا زمانی که شرایط به همین منوال باشد، این مسابقه عادی نخواهد شد.
از زمان انقلاب ۱۳۵۷ و روی کار آمدن حکومت جدید، روابط میان آمریکا و ایران حالت خصمانهای به خود گرفته است. این روابط خصمانه با حمله به سفارت آمریکا و همچنین حمایت آمریکا از عراق در جریان جنگ ایران و عراق، از قبل هم تیرهتر شد.
ادبیات ضد آمریکایی همواره یکی از پایههای اصلی حکومت آخوندها در ۴۰ سال گذشته بوده است. آمریکا در ادبیات مقامات ایرانی با عنوان «شیطان بزرگ» خوانده شده و ایران نیز از سوی رؤسای جمهور آمریکا با عنوان بخشی از «محور شرارت»، حامی تروریسم بینالمللی و ناقض بزرگ حقوق بشر معرفی شده است.