ایران یکی از پنج کشور با بدترین تورم غذایی در جهان
یک پژوهشکده وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران اذعان کرده که این کشور یکی از پنج کشور جهان با بدترین نرخ تورم غذایی است.
بر اساس گزارشی که مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی درباره «تورم مواد غذايی و تجربه سیاست گذاری کشورها» منتشر کرده، نرخ تورم مواد غذایی در ایران در کنار کشورهایی مثل لبنان و زیمباوه یکی از بدترین نرخهای تورم مواد غذایی در جهان است.
در این گزارش اذعان شده که ایران چه از نظر «تورم اسمی» و چه از نظر «تورم واقعی» قیمت مواد غذایی، جزو بدترین کشورهای جهان است.
گزارش این موسسه نشان میدهد ایران در بازه مارس سال ۲۰۲۲ تا مارس ۲۰۲۳، (برابر با فروردین ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۲)، «تورم اسمی» ۷۳ درصدی را تجربه کرده که از این نظر، پس از لبنان، زیمبابوه و آرژانتین، بدترین کشور جهان است.
در همین بازه زمانی، ایران با «تورم واقعی» ۲۰ درصد، پس از لبنان، زیمبابوه، روآندا و مصر، در رتبه پنجم بدترین کشور جهان قرار گرفته است.
این گزارش درباره دلایل افزایش تورم مواد غذایی در ایران میگوید: «در کشورهایی نظیر ایران، مصر، لبنان و برخی دیگر از کشورهایی که در خاورمیانه و شمال آفریقا قرار گرفتهاند، سطح بالای تورم مواد غذایی در آنها تا حد زیادی به دلیل وابستگی شدید تامین کالاهای اساسی از محل واردات است.»
این موسسه در گزارش خود میگوید دلایلی چون «تغییرات اقلیمی، همهگیری کرونا و پیامدهای جنگ اوکراین بر بازار غلات و دانههای روغنی» نیز که بر افزایش تورم در سراسر جهان تاثیر گذاشته، وضعیت تورم در ایران را از این نظر بدتر کرده است.