از پادویی تا تاجری: روایت بازرگان مشهور ایرانی از ۵۰ سال زندگی در امارات
عبدالله اسد، تاجر ایرانی سرشناس ادویه و گیاهان معطر در بازار ادویه دیره، پایتخت تجاری دبی، روایت جالب و الهامبخشی از ۵۰ سال زندگی در امارات دارد.
او در سال ۱۹۶۷ در سن ۱۶ سالگی به عنوان یک باربر به دبی آمد، جایی که در آن زمان تنها شش مغازه ادویهفروشی وجود داشت.
اسد که این روزها به عنوان «گیاهی مرد» شناخته می شود، با یادآوری گذشته می گوید: وقتی به دبی آمدم، تنها شش مغازه ادویه فروشی دیدم اما اکنون شمارش آنها بسیار دشوار است.
او در آن زمان تصور نمی کرد روزی در تجارت ادویه موفق شود. "من ادویه را بر پشت خود حمل می کردم و روزانه ۲ درهم دستمزد می گرفتم."
اما با گذشت زمان و با تاسیس کشور امارات متحده عربی، تجارت ادویه در دبی رونق گرفت. تاجران ایرانی، هندی و افغان به دلیل تعرفه های گمرکی پایین به دبی مهاجرت کردند.
اسد که این روزها همراه با دو پسرش مختار و ستار در مغازه ادویه فروشی خود کار می کند، می گوید: "تجارت ادویه دبی پس از استقلال رشد چشمگیری داشت. همه این را مدیون دولت هستیم."
بازار ادویه دیره که زمانی تنها برای ساکنان امارات بود، اکنون به مرکز تجارت جهانی ادویه تبدیل شده و به بازارهای سراسر جهان خدمات ارائه می دهد.
عبدالله اسد معتقد است که شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر امارات و حاکم دبی، با تبدیل این شهر به یک مرکز گردشگری مهم، رشد چشمگیری را در تجارت ادویه رقم زده است.
او در گفتوگو با خلیج تایمز تصریح کرد: "گردشگران در دبی از ما ادویه می خرند و در کشورهای خود آن را می فروشند. با توجه به کیفیت ادویه در این بازار، آنها اکنون در کشورهای خود کسب و کاری در این زمینه راه اندازی کرده اند."
بازار ادویه دیره با معماری سنتی عربی، کوچه های تنگ و مغازه های کوچک پر از کیسه ها، شیشه ها و کیسههای رنگارنگ ادویه معطر، به یکی از جاذبه های گردشگری دبی تبدیل شده است. بوها، چشم اندازها و صداهای این بازار تجربه ای منحصر به فرد در این شهر مدرن را برای بازدیدکنندگان رقم می زند.
اسد می گوید: دبی شهری پر برکت است.