روزهداران ایرانی برای عید فطر آماده میشوند
آن دسته از ایرانیهایی که در ماه مبارک رمضان روزه میگرفتند رفتهرفته برای پایان این ماه و جشن گرفتن عید فطر آماده میشوند.
عید فطر یکی از دو عید بزرگی است که مسلمانان ایران و دیگر کشورها در روز اول ماه شوال آن را جشن میگیرند. در این روز، روزهداری حرام است و نماز مخصوصی دارد که اکثر مسلمانان آن را به جماعت میخوانند.
در این روزهای تعطیل مردم استانهای مختلف کشور با رسم و رسوم خودشان عید فطر را جشن میگیرند.
در استانهای شمالی ایران همچون گیلان و مازندران، مردم اعتقاد دارند که شب عید فطر همه اعضای خانواده باید در کنار هم باشند و با هم افطار کنند. افرادی که در شهر زندگی میکنند در روز عید به روستای محل تولد خود میروند و با پوشیدن لباس محلی و بردن غذای خود به طبیعت این روز را جشن میگیرند. زیارت اهل قبور، پختن و توزیع آش نذری، و کمک به فقرا و ایتام نیز از جمله رسوم عید فطر در این خطه است.
در غرب ایران و استان کردستان، مردم در مسجد جمع میشوند و نذورات خود را پخش میکنند. همچنین کردها در قبرستانها غذاهای محلی نذری توزیع میکنند و دست مستمندان را میگیرند.
در استان کرمان، مردم پس از نماز عید فطر به دیدار خانوادههایی میروند که به تازگی عزادار شدهاند. بازدید از اقوام و آشنایان و زیارت اهل قبور نیز از آیینهای این روز است.
در استان یزد نیز مردم خانههایشان را تمیز میکنند، لباس نو میخرند، میوه و شیرینی تازه تهیه میکنند و به دید و بازدید میپردازند. طبخ آش ابوالفضل العباس و توزیع آن در صبح عید فطر نیز از رسوم قدیمی یزدیهاست. همچنین زنان یزدی به خانه کسی که در طول ماه رمضان میزبان جلسات ختم قرآن بوده میروند و با دادن هدیه و شیرینی از او تشکر میکنند.