کمیته بینالمللی نجات: ۹۷ درصد مردم افغانستان دچار فقر مطلق میشوند
کمیته بینالمللی نجات در بیانیهای گفت شش ماه پس از تغییر قدرت در افغانستان، نیازهای بشردوستانه در سراسر کشور به شدت افزایش یافته است. پیش بینی میشود ۹۷ درصد جمعیت تا نیمه دوم سال جاری میلادی زیر خط فقر زندگی کنند.
در این بیانیه که روز سهشنبه (۲۶ بهمن) منتشر شده، آمده است که با بدترشدن وضعیت در زمستان، میلیونها خانواده در شرایط ناامیدکنندهای قرار گرفتهاند.
این بیانیه افزود حدود ۲۳ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد روبرو هستند. همچنین یک میلیون کودک در خطر شدیدترین سوء تغذیه هستند.
کمیته بینالمللی نجات هشدار داد که اگر به بحران افغانستان رسیدگی نشود، تلفات گرسنگی در این کشور میتواند، بیشتر از تلفات ۲۰ سال جنگ باشد.
این کمیته از جامعه جهانی خواسته است که باید به بحران اقتصادی افغانستان رسیدگی کنند تا مردم عادی این کشور بتوانند نیازهای اساسی خود را برآورده کنند.
«ویکی آکن» مدیر کمیته بینالمللی نجات در افغانستان بیان کرد که از زمان دسترسی طالبان به قدرت در افغانستان، جامعه بینالمللی کمکهای مالی غیرانسانی را که ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۷۵ درصد از هزینههای عمومی، از جمله خدمات اساسی را تأمین میکرد، قطع کرده است.
او با بیان اینکه لغزش افغانستان به سمت فاجعه، در قدم اول ناشی از «سیاستهای جامعه بین المللی» است، نه درگیری یا فاجعه طبیعی، افزود هر روز مردم افغانستان توسط سیاستهای بینالمللی مجازات میشوند.
او تاکید کرد قدرت تضمین بهبود وضعیت در شش ماه آینده در افغانستان، در دست جامعه بینالمللی است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل پیشتر بیان کرده بود که بیشتر از نصف مردم افغانستان به کمکهای فوری نیاز دارند.
او گفته بود که مردم در افغانستان «نوزادان خود را میفروشند تا خواهر و برادر او گرسنه نمانند، مردم برای گرم شدن وسایل خود را میسوزانند.»
او از جامعه جهانی خواسته بود تا از برنامه کمکهای بشردوستانه ۵ میلیارد دلاری سازمان ملل حمایت کند.
طی ماههای اخیر نهادها و سازمانهای بینالمللی همواره از وقوع بحران بشری و احتمال مرگ هزاران نفر بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه در افغانستان هشدار داده و ابراز نگرانی کردهاند.