هشدار «صلیب سرخ و هلال احمر»: افغانستان در چنگال سختترین بحران گرسنگی است
فدراسیون بینالمللی سازمانهای صلیب سرخ و هلال احمر در بیانیهای اعلام کرد که میلیونها افغان در چنگال یکی از بدترین خشکسالیها و بحرانهای گرسنگی در دهههای اخیر قرار دارند.
در این بیانیه که روز پنجشنبه (۱۱ آذر) منتشر شده، آمده است که حدود ۲۲.۸ میلیون نفر، یعنی بیش از نیم جمعیت افغانستان، با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند.
این بیانیه افزود که خشکسالی شدید بیش از ۸۰ درصد از کشور را تحت تأثیر قرار داده، تولید مواد غذایی را فلج کرده و مردم را مجبور به ترک زمینهای خود کرده است.
این فدراسیون همچنین بیان کرد که در سال جاری حدود ۷۰۰ هزار نفر در داخل افغانستان آواره شدهاند و به حدود سهونیم میلیون نفری که قبلا مجبور به ترک خانههای خود در سراسر این کشور شده بودند، اضافه شدند.
فدراسیون بینالمللی سازمانهای صلیب سرخ و هلال احمر از جامعه جهانی خواسته است تا برای رسیدگی به ۵۶۰ هزار نفر در ۱۶ ولایت افغانستان که بدترین آسیب را از خشکسالی شدید و بیجاشدگی متحمل شدهاند، بیش از ۳۶ میلیون فرانک سوئیس فراهم کند.
سازمان عفو بینالملل هم پیشتر درباره بروز «فاجعه انسانی» در افغانستان هشدار داده و خواستار فراهم برنامه فوری حمایتهای هدفمند بینالمللی برای این کشور شده بود.
در بیانیه این سازمان که روز سهشنبه (۲ آذر) منتشر شده، آمده بود که بیش از ۲۲ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد و گرسنگی مواجه اند و سطح فقر در افغانستان در حال حاضر ۷۲ درصد است و این میزان تا اواسط سال ۲۰۲۲ میلادی قرار است به ۹۷ درصد برسد.
از زمان سقوط حکومت اشرف غنی بهدست طالبان، میزان فقر افزایش یافته و بحران گرسنگی در افغانستان شکل گرفته است. خشکسالیهای چند سال اخیر در شکلگیری این بحران نیز نقش داشته است.
بر اساس ارزیابی دو نهاد سازمان ملل متحد، "سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)" و "برنامه جهانی تغذیه (WFP)"، که روز دوشنبه (۳ آبان) انتشار یافت، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان که حدود ۱۹ میلیون نفر را شامل میشود، به قدر کافی از مواد غذایی برخوردار نیست.