گنبد آهنین اسرائیل چگونه کار میکند؟
اینفوگرافیک | سامانه «گنبد آهنین» اسرائیل چیست و چگونه عمل میکند؟
در حملات اخیر گروههای فلسطینی علیه اسرائیل، در حالی که مردم این کشور به دنبال پناهگاه بودند، سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین وظیفه خود را در رهگیری و انهدام موشکهای کوتاه برد و گلولههای خمپاره انجام میداد.
گنبد آهنین که از زمان رونمایی در سال ۲۰۱۱ به سنگ بنای دفاع اسرائیل تبدیل شده است در حال حاضر با همان ظرفیت دورهای قبلی عمل میکند و میزان موفقیت آن تا ۹۰ درصد است.
سیستم تشخیص و رهگیری پیچیده چگونه کار میکند؟
این سیستم با باتریهای دفاع موشکی کار میکند که هر کدام از سه جزء اصلی تشکیل شده است. این باتریها میتوانند در برابر حملات موشکی و خمپارهای کوتاه برد از فاصله حدوداً ۴۵ مایلی از اسرائیل دفاع کنند. آنها همچنین متحرک هستند بنابراین میتوان آنها را به جایی که به آن نیاز است منتقل کرد.
کار این سیستم با نظارت واحد راداری بر موشک ورودی آغاز میشود تا اطلاعات مربوط به سرعت و مسیر آن را به مرکز کنترل باتری مخابره کند. سپس رایانههای موجود در مرکز کنترل محاسبه میکنند که موشک در کجا فرود خواهد آمد و آیا به مناطق پرجمعیت اصابت خواهد کرد یا خیر. در صورت تایید این موضوع، یک موشک از سکو پرتاب خواهد شد.
هر پرتابگر شامل ۲۰ موشک رهگیر است. هر کدام به صورت مستمر از مرکز کنترل رادار داخلی خود راهنمایی دریافت میکنند.
این موشک با منفجر شدن در نزدیکی آن، دور از مناطق پرجمعیت، موشک ورودی را منهدم می کند تا آسیب وارده به زمین را کاهش دهد. از سال ۲۰۲۱، این سامانه دفاعی بیش از ۲۴۰۰ موشک را که به سمت مناطق غیرنظامی در حرکت بودند، رهگیری کرده است.
در جریان درگیری سال ۲۰۱۲، گنبد آهنین ۴۲۱ موشک شلیک شده از غزه به سمت شهرهای اسرائیل را تا زمان آتشبس در نوامبر ساقط کرد.
در جنگ ۲۰۱۴ غزه، ۷۰۰ راکت شلیک شده از غزه را رهگیری کرد که عملاً اثر هوایی موشکها را تضعیف کرد.