جاوید رحمان : بازداشتشدگان در ایران برای اعتراف اجباری شکنجه میشوند
جدیدترین گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران منتشر شد.
جدیدترین گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران منتشر شد.
به گزارش جوانه جاوید رحمان، در بخش قابل توجهی از این گزارش به سرکوب اعتراضات سراسری آبان ۹۸ پرداخته است.
در این گزارش، رحمان به صورت گسترده به موارد نقض حقوق بشر در ایران از جمله نقض حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی ، تبعیض علیه زنان، اعدام کودکان، اعدام در ملاعام و نقض حق تجمع و گردهماییها اشاره کرده است.
این گزارش که به موجب قطعنامه ۷۴/۱۶۷ مجمع عمومی ملل متحد تهیه شده است در بخش مربوط به سرکوب اعتراضات سراسری آبان ماه میگوید: گزارشگر ویژه از شمار بالای کشته شدگان، جراحات شدید زخمیها و بدرفتاری با بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه امسال شوکه شده است. بازداشت شدگان برای اعترافات اجباری شکنجه شده و یا سایر بدرفتاری ها را تجربه کردهاند. همچنین معترضان زخمی نیز از دسترسی به درمان مناسب محروم بودهاند.
در این گزارش همچنین به تداوم صدور احکام اعدام برای کودکان نیز اشاره شده است. این نگرانی به دلیل دادگاههای ناعادلانه و محکومیت افراد و فعالین حقوق بشر بر اساس اعترافات اجباری تشدید میشود. همچنین جاوید رحمان گزارشاتی در خصوص اعمال تبعیض علیه اقلیتها و زنان دریافت کرده و از نبود قوانین حمایتی از گروههای آسیب پذیر ازجمله کودکان اظهار نگرانی کرده است.
در این گزارش به تشدید فشارهای امنیتی بر اقلیت بهاییهای ایران، از جمله بازداشت ۱۰ تن از آنها طی ماههای گذشته، از سوی حکومت ایران اشاره شده است.
بهنوشته جاوید رحمان، دهها تن از فعالان حقوق اقلیتها، از جمله کردها و ترکهای آذربایجان، در پی اعتراضهای اخیر در ایران احضار و بازداشت شدهاند.
جاوید رحمان در گزارش خود بهطور مشخص به محرومیت زنان ایرانی برای حضور در ورزشگاهها و مرگ سحر خدایاری نیز بهعنوان مصداقی از قوانین تبعیضآمیز علیه زنان، اشاره نموده است.
در این گزارش همچنین از وضعیت سلامتی آرش صادقی، زندانی سیاسی ابراز نگرانی کرد و گفت،؛ آقای صادقی علیرغم تشخیص گونه نادری از سرطان استخوان از دریافت خدمات درمانی محروم مانده است.
در این گزارش همچنین به قتل کولبران و سوختبران در مناطق مرزی ایران اشاره کرده و آن را نگران کننده توصیف کرده است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در بخش دیگری از گزارش تازه خود به فشار بر روزنامهنگاران ایرانی، از جمله احضار و تهدید خانواده برخی از روزنامهنگاران شاغل در رسانههای فارسیزبان خارج از کشور اشاره کرده است.