جان کری: توافق بین پکن و واشنگتن از COP28 حمایت میکند
جان کری، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور آب و هوا، تأیید کرد که ایالات متحده و چین با اتخاذ تدابیری برای مقابله با گرمایش زمین در جهت حمایت از آب و هوا حرکت میکنند.
بر اساس توئیتی که قبلا در حساب توییتر وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، کری گفت: «دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، اقدامات و همکاری بین ایالات متحده و چین را اعلام کرد که علاوه بر حمایت از کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در بیست و هشتمین جلسه آن برای رسیدن به نتایج مثمرثمر، از تلاشهای انجام شده برای حفظ هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد و کاهش انرژی به طور هدفمند در دهه ۲۰۲۰ و پرداختن به تمام گازهای گلخانهای در توافقنامه پاریس نیز حمایت میکند.»
توافقنامه پاریس ۲۰۱۵ که در کنفرانس COP21 طرفها به تصویب رسید، یکی از برجستهترین نقاط عطف در اقدام چندجانبه آبوهوایی به رهبری سازمان ملل متحد است که هدف آن بسیج تلاش جمعی طرفها برای حفظ امکان اجتناب از گرمایش جهانی تا سال ۲۰۱۵ است.
این توافق از کشورها میخواهد که تعهدات خود را هر پنج سال یکبار بازنگری کرده و بودجه لازم را در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهند تا به آنها در کاهش پیامدهای تغییرات اقلیمی، حمایت از توانایی آنها برای انطباق با این پدیده و افزایش پذیرش انعطافپذیری آب و هوا کمک کنند.
بر اساس گزارشی که بلومبرگ منتشر کرد، ایالات متحده آمریکا و چین متعهد شدند که کار مشترک را برای رسیدگی به مشکل انتشار گازهای گلخانه گای تشدید کنند، که این امر به مذاکرات COP28 شتاب بیشتری میبخشد.
امارات متحده عربی میزبان کنفرانس COP28 از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر در اکسپوسیتی دبی خواهد بود و این یک ایستگاه حیاتی خواهد بود که در آن تلاشهای جهان حول اقدامات موثر آب و هوایی و ارائه راهحلهایی متحد میشوند که نیازمند همکاری بین جامعه مدنی، دولتها، صنایع و تمام بخشهای اقتصاد است.
در این گزارش آمده که این همکاری بین واشنگتن و پکن ممکن است آخرین فرصت برای جهان باشد تا مسیر خود را تغییر دهد و شروع به کاهش انتشار گازهای گلخانهای در این دهه کند.
پدیده تغییر اقلیم یک بحران جهانی فوری است که از مرزهای ملی فراتر میرود و نیازمند همکاری بینالمللی و تلاشهای مشترک همه افراد در هر سن، تخصص و ملیتی است.
توافق دوجانبه میان واشنگتن و پکن پس از آن صورت گرفت که مذاکرهکنندگان به توافق چارچوبی دست یافتند تا صندوقی برای کمک به کشورهای آسیبپذیر برای مقابله با بحرانهای خسارات ناشی از بلایای طبیعی، که همین دو هفته پیش به عنوان یک مانع بزرگ برای مذاکرات آتی دیده میشد، ایجاد کنند.
به گفته بلومبرگ، این اجماع بین چین و ایالات متحده برای موفقیت کنفرانس طرفین در دوبی بسیار مهم خواهد بود.
کنفرانس بینالمللی آتی در دبی بر تعیین فاصلهای که جهان برای حفظ گرمایش زمین زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد است و اینکه برای اصلاح آن چه باید کرد، تمرکز خواهد کرد. یکی از معیارهای کلیدی برای دستیابی به نتایج خوب مذاکرات، صدور تعهدات روشن در مورد حذف تدریجی سوختهای فسیلی و در عین حال تأمین مالی برای کشورهایی است که با شدیدترین تأثیرات تغییرات آب و هوایی مواجه هستند.
نشست COP28 یکی از بزرگترین و مهمترین گردهماییهای بینالمللی در سال ۲۰۲۳ است که افراد زیادی از سراسر جهان نظارهگر آن خواهند بود.
به عنوان بزرگترین فرآیند تصمیمگیری در جهان پیرامون مسائل آب و هوایی، انتظار میرود بیش از ۷۰ نفر از جمله سران کشورها برای ایجاد اجماع و پیشرفت ملموس در روند مذاکرات میان احزاب و هیئتها، هزاران سازمان غیردولتی، بخش خصوصی، مشاغل و جوانان، احزاب ذیربط و دیگران در این نشست بزرگ شرکت کنند.
امارات متحده عربی از زمان تأسیس خود در سال ۱۹۷۱، با تصویب پروتکل کیوتو و موافقتنامه پاریس، متعهد به حمایت از تلاشهای اقدام جهانی آب و هوا بوده است.
با توجه به آب و هوای سخت امارات متحده عربی، از نظر دمای بالا و کمبود آب، این کشور تغییرات آب و هوایی را به عنوان یک چالش میبیند که ما باید از طریق تلاشهای هماهنگ و همکاری با جامعه بینالمللی با آن مقابله کنیم.
دکتر سلطان بن احمد الجابر، رئیس COP28، در یازده کنفرانس قبلی احزاب شرکت کرد و به سفارش رهبری در امارات، ریاست هیئت این کشور در کنفرانس COP21 که در سال ۲۰۱۵ در پاریس برگزار شد، را بر عهده داشت.
امارات متحده عربی به عنوان یک رهبر منطقهای در بخش انرژی و پایداری، در توسعه و تنوع بخشیدن به اقتصاد خود، ایجاد بخشهای جدید، فرصتهای شغلی و مهارتها برای نسلهای آینده، و دستیابی به راه حلهای واقعبینانه و عملی برای یک چالش جهانی که اثرات منفی آن در تمام دنیا حس میشود فعالیت میکند.