افغانستان | طالبان یک شهرک در فراه به کوچیها اختصاص داد
رسانههای افغانستان روز پنجشنبه (۲۴ شهریور) از اختصاص یک شهرک در استان فراه به کوچیها وآغاز روند توزیع زمین این شهرک بین آنها خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری باختر که تحت کنترل طالبان است، این شهرک با مساحت ۳۰۲۰ هکتار در حومه شهر فراه موقعیت دارد.
شکیبالله مدثر، رییس دفتر استاندار طالبان در فراه در مراسم آغاز روند توزیع این زمین گفت: «بعد از ساخت این شهرک، خدمات بهداشتی و آموزشی برای ساکنان این محل فراهم خواهند شد و کوچیهای این استان خواهند توانست تا در تولید و عرضهی لبنیات و رشد مالداری، اقتصاد زندگیشان را رونق دهند.»
توزیع این زمین در حالی صورت گرفته است که کوچیها در استانهای مختلف افغانستان متهم به غصب اموال ساکنان بومی با زور اسلحه هستند.
کوچیهای افغانستان یا کوچیان گروهی از مردم افغانستان هستند که به شیوه کوچنشینی زندگی میکنند. کوچیها اغلب از پشتونهای غلزایی هستند. طایفههای خروتی، احمدزی و اندر از مهمترین طوایف پشتونهای کوچی محسوب میشوند. البته کوچنشینی در افغانستان منحصر به پشتونها نیست و تعدادی از افغانستانیهای غیرپشتون مانند گروهی از بلوچها نیز به این شیوه زندگی میکنند.
کوچیها در نقاط مختلف افغانستان پراکندهاند و برخی از آنها به پاکستان هم کوچ میکنند. آنها منازعه دیرینه و مستمری با هزارهها داشتهاند که با افزایش جمعیت و رقابت بیشتر برای تصاحب آب و زمین تشدید شده است.
بر اساس گزارشهای ارتش آمریکا، کوچیها از مهمترین حامیان حکومت طالبان بودند، چرا که طالبان برای سرکوب هزارههای شیعه مذهب، بسیاری از زمینهای آنها را در اختیار کوچیها قرار داده بود. جمعیت کوچیهای افغانستان حدود ۱٫۵ میلیون نفر یعنی کمتر از ۵ درصد کل جمعیت این کشور برآورده شده که دستکم ۶۰ درصد آنها کاملاً کوچنشین باقی ماندهاند.