الماس جنجالی کوه نور در تاجگذاری شاه چارلز سوم استفاده نمیشود
طبق اعلام کاخ باکینگهام، برای جلوگیری از خدشهدار شدن روابط دیپلماتیک بریتانیا با هند، الماس جنجالبرانگیز کوه نور در تاجگذاری ملکه جدید استفاده نخواهد شد و برای نخستین بار در تاریخ، دوباره از تاج ملکه ماری بر سر ملکه کامیلا بهره میگیرند.
در شرایطی که به زودی ملکه کامیلا همراه با شاه چارلز سوم، پادشاه بریتانیا در کلیسای جامع وستمینستر تاجگذاری خواهند کرد، از کاخ باکینگهام خبر رسیده که ملکه کامیلا به جای استفاده از تاج ملکه مادر که در صلیب جلوی آن، الماس بزرگ کوه نور به چشممیخورد، از تاج ملکه ماری، همسر شاه جورج پنجم استفاده خواهد کرد.
دلیل اینکار جلوگیری از خراب شدن روابط دیپلماتیک بریتانیا با هند عنوان شده است. هرچند الماس کوه نور بزرگترین یا کاملترین الماس جهان نیست اما در طول تاریخ یکی از مناقشهبرانگیزترین جواهرات جهان بوده است.
روایات بسیاری در مورد این الماس مکتوب شده که مستندترین آن به سال ۱۷۳۹ میلادی و زمان سلطنت نادرشاه افشار در ایران بازمیگردد.
هندیها معتقدند نادرشاه در حملهای که به هند داشت و این کشور را تصرف کرد، الماس کوه نور و دریای نور را به ایران برد که بعدها بر سر معاهده پنجاب کوه نور از بریتانیا سر در آورد. اکنون هند، پاکستان و افغانستان مدعی هستند که الماس گرانبها متعلق به آنهاست.
تاج ملکه ماری برای تغییر اندازه و آمادهسازی ۶ می از محل مجموعه جواهرات سلطنتی خارج شده تا الماسهای ملکه الیزابت دوم به آن اضافه شوند.
شاه چارلز سوم نیز در روز مراسم تاجگذاری از تاج باشکوه سنت ادوارد استفاده خواهد کرد. این تاج یکی از مهمترین جواهرات سلطنتی بریتانیاست و پس از تنظیم اندازه و آمادهسازی برای مراسم تاجگذاری به محل نمایش آن در کاخ سطنتی بازگردانده خواهد شد.
این تاج برای اولین بار در سال ۱۶۶۱ برای پادشاه چارلز دوم تهیه شد. چراکه تاج قبلی پس از جنگهای داخلی انگلستان از میان رفته بود.
ملکه الیزابت دوم فقید هم در مراسم تاجگذاری خود از تاج سنت ادوارد استفاده کرد اما باقی پادشاهان در طول تاریخ بریتانیا از تاجهای کوچکتر یا تاجهای ساختهشده دیگری استفاده کردهاند.