قربانی هیتلر؛ لاریسا لاتینینا، موفقترین دختر تاریخ المپیک
نام ژیمناستیک شوروی، با «لاریسا لاتینینا»، موفقترین و مهمترین زن در تاریخ بازیهای المپیک از زمان آغاز آن باقی مانده است.
لاریسا لاتینینا که در ۲۷ دسامبر ۱۹۳۴ در شهر کنونی خرسون در اوکراین، که سابقاً متعلق به اتحاد جماهیر شوروی بود، به دنیا آمد، با ۱۸ مدال طلا، ۵ نقره و ۴ برنز، که تنها نیمی از مدالهای اوست، به عنوان دارنده بیشترین مدال در بین زنان تاریخ المپیک شناخته میشود.
رشته ژیمناستیک تاکنون رکورددار تعداد بیشترین مدال زنان ژیمناستیک یا به طور کلی زنان در تاریخ المپیک بوده است.
لاریسا به مدت ۴۸ سال رکورددار بیشترین مدال در تاریخ المپیک باقی ماند تا اینکه رکورد او در المپیک ۲۰۱۲ لندن توسط مایکل فلیپس شناگر آمریکایی شکسته شد.
قربانی نازیسم
لاریسا در سالهای نوجوانی رنج زیادی کشید، زیرا پدرش در ۱۱ ماهگی خانه را ترک کرد و مادر بیسوادش او را به تنهایی بزرگ کرد.
مادر لاریسا روزها به عنوان نظافتچی و شبها نگهبان کار میکرد، در حالی که پدرش در نبرد استالینگراد کشته شد، زیرا او به عنوان اپراتور مسلسل کار میکرد.
نبرد استالینگراد بین ارتش متفقین، که شامل اتحاد جماهیر شوروی و محوری به رهبری آلمان و رهبر نازی آن زمان، آدولف هیتلر بود، یکی از معروفترین و مهمترین نبردها در تاریخ جنگ جهانی دوم است.
لاریسا در دهه ۱۹۴۰ در زمان اشغال کشورش، اوکراین، توسط آلمان نازی به رهبری آدولف هیتلر، که بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، زندگی میکرد.
آغاز سفر
اما لاتینینا بر همه این مشکلات غلبه کرد و حرفه ژیمناستیک خود را با طراح رقص خود میخایلو سوتنیچنکو در سال ۱۹۵۰ آغاز کرد و به تیم دانشآموزی اوکراین در مسابقات ژیمناستیک All-Union در کازان پیوست.
لاریسا برای اولینبار در مسابقات جهانی در پایتخت ایتالیا در سال ۱۹۵۴ در صحنه بینالمللی ظاهر شد و در مسابقات تیمی به مدال طلا دست یافت.
رکورد طلایی لاریسا
لاریسا ۹ مدال طلا از جمله ۴ مدال در بازیهای ملبورن ۱۹۵۶، ۳ مدال در رم در سال ۱۹۶۰ و ۲ مدال در توکیو در سال ۱۹۶۴ به علاوه ۵ مدال نقره، ۱ مدال در ملبورن، ۲ مدال در رم و به همان میزان در توکیو و یک مدال برنز در ملبورن، یکی در رم و در نهایت ۲ مدال در توکیو کسب کرد.
لاریسا ۹ مدال طلا در جام جهانی ژیمناستیک و ۷ مدال در مسابقات قهرمانی اروپا نیز کسب کرد.
لاریسا دارای مدال المپیک از کمیته بینالمللی المپیک است و در سال ۱۹۹۸ به تالار مشاهیر بینالمللی ژیمناستیک راه یافت.