ادامه اعتراضات ایران؛ ورود ماموران پلیس به محوطه صنعتی هفتتپه برای پایان دادن به تجمع اعتراضی کارگران
تجمع کارگران شرکت نیشکر هفتتپه که در پی بازداشت و زندانی شدن چهار تن از کارگران این کارخانه روز دوشنبه نیز ادامه یافت، با دخالت و ورود ماموران نیروی انتظامی روبهرو شد.
روز دوشنبه ۱۲ آبان شماری از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به بازداشت همکاران خود در محوطه این شرکت تجمع کردند.
تجمع کارگران با دخالت و ورود ماموران سرکوبگر نیروی انتظامی روبهرو شد.
کانال تلگرام «مستقل کارگران هفتتپه» ویدیویی را منتشر کرده که نشان میدهد ماموران نیروی انتظامی برای کنترل تجمع و اعتصاب کارگران این مجتمع صنعتی وارد محوطه آن شدهاند.
این کانال تلگرام نوشته ماموران پلیس موفق نشدند کارگران را بترسانند و این اعتراضها تا آزادی چهار کارگر زندانی ادامه خواهد داشت.
روز شنبه، کانال تلگرام «سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه» خبر داده بود که ابراهیم عباسی منجزی، مسعود حیوری، یوسف بهمنی و حمید ممبینی، چهار کارگر بازداشتی این کارخانه، پس از سه روز بازداشت در اداره پلیس آگاهی شوش، به زندان دزفول منتقل شدهاند.
بازداشت این کارگران در پی دخالت ماموران پلیس و تشنج در تجمع روز پنجشنبه صورت گرفته بود.
فرزانه زیلابی که وکالت شماری از کارگران هفتتپه از جمله بهمنی و منجزی را بر عهده دارد، روز یکشنبه به کانال تلگرام «امتداد» گفت تفهیم اتهام و بازجویی از کارگران بازداشتی «بدون حضور وکیل آنها» صورت گرفته است.
زیلابی همچنین اشاره کرد اتهام منتسب به این کارگران «اخلال در نظم عمومی» بوده و پرونده به دادسرای عمومی و انقلاب شوش ارجاع شده است.
به گفته این وکیل دادگستری، با اینکه برای این کارگران وثیقه ۵۰ میلیون تومانی تعیین شده، اما هنوز به آنها ابلاغ نشده است.
کارگران این کارخانه میگویند از سال ۱۳۹۴ تا کنون بیش از ۱۰۰ بار اعتصاب کرده اند. در این سالها این شرکت به عرصه مقاومت در برابر واگذاری مالکیت دولتی به بخش خصوصی تبدیل شد.
بازگرداندن شرکت به بخش دولتی و مدیریت شورایی از جمله خواستهای کارگران در سالهای اخیر بود. لغو خصوصیسازی زمینها و حق برخورداری از یک تشکل کارگری از دیگر مطالبات کارگران بود.
کارگران از "تعویق دستمزدها، سوءمدیریت و ابهام در قراردادهای کار با کارگران پیمانی، قراردادی و روزمزدی" ناراضی بودند.
اعتراضها در هفت تپه از سال ۱۳۹۴ و پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی اوج گرفت.
واگذاری شرکت هفتتپه که زمانی یکی از بزرگترین واحدهای کشت و صنعت نیشکر در خاورمیانه بود، با ابهامهایی همراه شد. در آن زمان راضی نوری، نماینده وقت شوش و دانیال از واگذاری این شرکت به دو جوان ۲۸ ساله و ۳۱ ساله و صلاحیت آنان انتقاد کرده بود.
در حال حاضر قوه قضائیه به اتهام اخلال در نظام اقتصادی ایران در حال رسیدگی به پرونده امید اسدبیگی است.
تداوم اعتراض واعتصاب کارگران پتروشیمی فناوران:
روز دوشنبه ۱۲ آبان، کارگران پتروشیمی فناوران در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر اعتراض و اعتصاب خود را ادامه دادند.
شایان ذکر است که این کارگران از صبح روز شنبه 10 آبان ماه ، در اعتراض به پایین بودن سطح دستمزد و تبعیض در مزایای شغلی، دست از کار کشیده و اعتصاب کرده اند.
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شرکت مپنا:
روز دوشنبه ۱۲ آبان شماری از کارگران اخراجی شرکت مپنا پالایشگاه بید بلنددو با درخواست بازگشت به کار برای چندمین بار دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارگران معترض گفتند، بعد از عقد قرارداد با این شرکت، به طور غیرقانونی و به بهانه های واهی از کار اخراج شدهاند و تاکنون پاسخی از سوی مسئولان دریافت نکرده اند.
قابل ذکر است، کارگران از سه ماه پیش تاکنون با برپایی تجمعات مختلف مقابل درب پالایشگاه، فرمانداری و دفتر نماینده رژیم در بهبهان خواستار بازگشت به کار خود شدهاند.
اعتراض ناجیان غریق مازندران:
روز دوشنبه ۱۲ آبان حدود هزار ناجی غریق سواحل دریای مازندران به عدم پرداخت دوماه مزد خود اعتراض کردند.
یک نجات غریق معترض گفت : ناجیان غریق، هر سال تابستان به میلیونها گردشگر که به مازندران سفر میکنند خدمت ارائه میدهند اما پرداخت حقوق ناچیز آنها از محل اعتبارات استانی صورت نمیگیرد.