تاثیر منفی تحریمهای اقتصادی ایران بر گرمایش زمین
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، در نشست آب و هوایی سازمان ملل متحد در شرمالشیخ مصر، «تحریمهای اقتصادی» علیه این کشور را به عدم دسترسی به فناوری و تجهیزات لازم ایران برای بهبود کیفیت هوا و توسعه جهانی پایدار جهانی مرتبط دانست.
علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، در سخنرانی خود در نشست آب و هوایی سازمان ملل متحد در شرمالشیخ مصر که با هدف یافتن راهحلی برای کاهش تغییرات اقلیمی در جهان گرد هم آمدهاند، گفت: انعطافپذیری جهان باید برای کشورهای در حال توسعه پایین بوده و در نتیجه برای کشوری که به ظرفیتهای بینالمللی دسترسی کمتری دارد، مسئولیت کمتری در نظر گرفته شود.
وی در ادامه سخنرانی خود افزود: طبق پیشبینیها تا سال ٢١٠٠ کشورهای آسیای غربی و مرکزی شاهد بارانهای شدید و أمواج گرما خواهند بود.
سلاجقه با اشاره به «تروریسم اقتصادی» تصریح کرد: استفاده از «اهرم تروریسم اقتصادی»، «تهدیدی نوظهور برای توسعه پایدار» است.
وی تحریمهای اقتصادی علیه ایران، را «غیرقابل توجیه» ارزیابی کرده و تاکید کرد: این اقدامات «ناعادلانه» بر علیه ایران «سلامت و رفاه شهروندان کشور» را هدف قرار داده است.
سلاجقه «محدودیت» در تهیه فناوری و تجهیزات لازم در راستای اهداف زیستمحیطی را مخالف دستور کار توسعه پایدار جهانی و موافقتنامههای چندجانبه در راستای کاهش گرمایش زمین دانست.
مقامات ایران، اعمال تحریمهای اقتصادی علیه این کشور را عامل مهم محدودکننده برای ایران در راستای کاهش گازهای گلخانهای میدانند.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران، در نشست آب و هوایی سازمان ملل متحد در گلاسگو بریتانیا در سال گذشته، عنوان کرده بود که تا تحریمهای اقتصادی علیه ایران برداشته نشود، این کشور از پیمان آب و هوایی پاریس پیروی نخواهد کرد.
در شرایطی که سال گذشته دویست کشور بر سر این پیمان به توافق رسیده بودند، علاوه بر ایران، شماری از کشورهای حوزه خاورمیانه از جمله ترکیه، عراق، لیبی، اریتره و یمن تاکنون از امضای پیمان آب و هوایی پاریس سر باز زدهاند.