طوفان مغناطیسی فردا زمین را احاطه میکند!
کارشناسان نجوم انتظار دارند فردا سهشنبه ۲۳ ژانویه زمین در معرض طوفان مغناطیسی جدیدی قرار گیرد که در سپیدهدم و ظهر به اوج خود میرسد.
کارشناسان نجوم انتظار دارند فردا سهشنبه ۲۳ ژانویه زمین در معرض طوفان مغناطیسی جدیدی قرار گیرد که در سپیدهدم و ظهر به اوج خود میرسد.
کارشناسان آزمایشگاه نجوم خورشیدی موسسه تحقیقات فضایی و موسسه فیزیک هلیو-زمینی آکادمی علوم روسیه اعلام کردند که اوج طوفان مغناطیسی در ساعت شش صبح روز سهشنبه و ساعت ۱۲ ظهر همین روز خواهد بود.
آژانس «نووستی» به نقل از کارشناسان پیشبینی میکند که طوفان مغناطیسی در سطح G1 ضعیف باشد، (بالاترین سطح G5) اما میتواند بر وضعیت سلامت افرادی که به تغییرات آب و هوایی حساس هستند تأثیر بگذارد.
کارشناسان آزمایشگاه پیشتر اعلام کردند که قویترین شعله در چرخه خورشیدی فعلی در شب اول ژانویه ۲۰۲۴ رخ داده است. (X5.0 درجه، تقریباً دو برابر درجه شعله X2.8 که در ۱۴ دسامبر ۲۰۲۳ رخ داد.)
این قویترین شعله تا شب ۱ ژانویه ۲۰۲۴ بود، در حالی که پیش از این قویترین شعله خورشید (X8.2) در ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۷ ثبت شد.
شرارههای خورشیدی و طوفانهای مغناطیسی چیست؟
شرارههای خورشیدی که به عنوان «طوفانهای خورشیدی» یا «طوفانهای ژئومغناطیسی» نیز شناخته میشوند، فعل و انفعالات درونی خورشید هستند که منجر به پراکنده شدن انرژی از خورشید در همه جهات، از جمله زمین میشود. با مگنتوسفر خود برخورد میکند و باعث فعالیت ژئومغناطیسی میشود.
آنها زمانی اتفاق میافتند که خطوط میدان مغناطیسی خورشید تحت فشار قرار میگیرند و میشکنند و در نتیجه انفجارهای عظیم انرژی از خورشید ایجاد میشود.
این انرژی از ذرات باردار مانند پروتونها و الکترونها تشکیل شده که با سرعت بسیار بالایی در فضا حرکت میکنند.
زمانی که این ذرات به زمین میرسند، با میدان مغناطیسی و اتمسفر برهم کنش میکنند که منجر به ایجاد اثرات مختلفی میشود.
این اثرات را میتوان به صورت شفق قطبی، قطع برق، قطع شدن ماهواره و قطع شبکه برق مشاهده کرد.