هشدار استیون هاوکینگ درباره پایان بشریت به خاطر فناوری مدرن
استیون هاوکینگ، فیزیکدان مشهور بریتانیایی، قبل از مرگش درباره خطر توسعه سریع فناوری هشدار داده و گفته بود توسعه هوش مصنوعی در ابعاد کامل میتواند به معنای پایان نسل بشر باشد.
استیون به دلیل بیماری عضلانیاش از یک شکل بسیار ابتدایی فناوری برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کرده و با ویلچر رفتوآمد میکرد.
به گزارش فاکس نیوز، هاوکینگ در مصاحبهای قدیمی با بیبیسی در سال ۲۰۱۴ در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان ارتقای سیستم ارتباطیاش با جهان اطراف هشدار داد ایجاد سیستمهایی که رقیب یا برتر از هوش انسانی باشند، میتواند برای نسل بشر فاجعهبار باشد.
علاوه بر این، هاوکینگ در سال ۱۹۸۵ قادر به صحبت کردن نبود و به روشهای مختلفی برای برقراری ارتباط متکی بود، از جمله دستگاه تولیدکننده گفتار با داده که به او اجازه میداد از حرکات صورت برای انتخاب کلمات یا حروف ساخته شده برای گفتار استفاده کند.
او در مصاحبه خود با بیبیسی توضیح داد که اشکال اساسی هوش مصنوعی قبلاً مؤثر بودهاند، اما امروزه باید مراقب بود این سیستمها فاجعه به بار نیاورند.
وی هشدار داد: هوش مصنوعی خود به خود از کار خواهد افتاد و خود را با سرعت فزایندهای بازطراحی میکند و انسانها که به دلیل تکامل بیولوژیکی کند محدود شدهاند، نمی توانند با آن رقابت کنند و جای خود را به آن میدهند.
ماهها پس از مرگ او، آخرین کتاب هاوکینگ وارد بازار شد و کتابش، پاسخهای کوتاه به پرسشهای بزرگ، پاسخ سوالاتی را به خوانندگان ارائه میدهد که اغلب از او پرسیده میشد.
در این کتاب، هوش مصنوعی در صدر فهرست «سوالات بزرگ» قرار دارد و استدلال هاوکینگ این است که رایانهها احتمالاً در عرض ۱۰۰ سال از انسانها پیشی خواهند گرفت.
او استدلال کرد که کامپیوترها باید آموزش ببینند تا همگام با اهداف انسانی باشند، و افزود که جدی نگرفتن خطرات مرتبط با هوش مصنوعی میتواند بدترین اشتباه بشریت باشد.