کشف شگفتانگیز دانشمندان در محل شکافت آب با عصای موسی (ع)

دانشمندان که در حال کاوش در دریای سرخ بودهاند، به کشف پدیدهای شگفتانگیز در منطقهای دست یافتهاند که گفته میشود همان مکانی است که حضرت موسی آب را شکافت.
در عمق چهارهزار پایی از سطح خلیج عقبه، پژوهشگران به حوضچههای آب شور برخورد کردهاند که تا ۱۰ برابر شورتر از آب دریاهای معمولی هستند و کمبود اکسیژن در آنها باعث از بین رفتن یا بیحرکت شدن تمام جاندارانی میشود که به درون آن وارد میشوند. این مطالعه که در مجله نیچر کامیوکیشِنز منتشر شده، نشان میدهد که شکارچیان بزرگتر در حاشیه این حوضچهها کمین کرده و شکارهای ناتوان شده را صید میکنند.
تیمی تحقیقاتی به سرپرستی سم پورکیس، استاد و رئیس بخش زمینشناسی دریایی در دانشگاه میامی، با استفاده از زیردریاییهای کنترل از راه دور و تجهیزات کاوش اعماق دریا، این منطقه را که میان آفریقا و شبهجزیره عربستان قرار دارد، بررسی کردهاند. این تیم بر این باور است که شرایط حاکم بر این محیط مشابه شرایط سخت زمین در دوران اولیه است و احتمال میدهند که چنین محیطهایی محل پیدایش نخستین اشکال حیات بوده باشند.
پورکیس بیان کرده است که "مطالعات ما نشان میدهد حیات در اعماق دریاها و در شرایط بیاکسیژن بهوجود آمده است." پژوهشگران همچنین احتمال دادهاند که این حوضچههای مرگ میتوانند سرنخهایی برای جستجوی موجودات زنده فرازمینی ارائه دهند. آنها معتقدند که این اکوسیستم منحصربهفرد یکی از سختترین محیطهای زیستی در جهان است و احتمال دارد که شرایط آن مشابه محیطهای آبی موجود در سیارات دوردست باشد.
به دلیل اینکه تنها تعداد کمی از جانداران میتوانند در این محیطها زنده بمانند، لایههای رسوبی این مناطق دستنخورده باقی ماندهاند و اطلاعات ارزشمندی درباره تغییرات آبوهوایی گذشته و رویدادهای زمینشناختی حفظ کردهاند. پورکیس توضیح داده است که "در شرایط عادی، جانداران بستر دریا را بههم میزنند و رسوبات را دگرگون میکنند، اما در این حوضچهها لایههای رسوبی کاملاً دستنخورده باقی میمانند."
دانشمندان امیدوارند که این شرایط بکر به آنها امکان دهد تا درباره شرایط اقیانوسهای باستانی مطالعه کنند و به بازسازی الگوهای تغییرات اقلیمی و بررسی روند تکامل اکوسیستمهای زمین در طول میلیونها سال بپردازند. مشابه این ساختارها در دریای مدیترانه، خلیج مکزیک و اقیانوس جنوبگان نیز کشف شده است، اما تاکنون در این عمق مشاهده نشده بود.