نمايندگان مجلس: بايد جراحی عمیق در ساختارهای موازی در رژیم ایران انجام بگیرد
چند نماینده مجلس ایران گفتهاند که با ادامه موازیکاری نهادهای بالادستی در وظایف قوه مقننه، مجلس از راس امور به قعر امور سقوط کردهاست
چند نماینده مجلس ایران گفتهاند که با ادامه موازیکاری نهادهای بالادستی در وظایف قوه مقننه، مجلس از راس امور به قعر امور سقوط کردهاست. آنها معتقدند بعد از کرونا باید ضمن جراحیهای عمیق به ساختارهای موازی هم پایان داد.
غلامرضا حیدری، نماینده عضو فراکسیون امید مجلس از محدود شدن اختیارات مجلس دوره دهم توسط نهادهایی که به گفته او بالاسری هستند انتقاد کرد و گفت که مجلس دیگر در رأس امور نیست.
حیدری، روز دوشنبه ۴ فروردینماه به خبرگزاری ایرنا، با تصریح اینکه دستگاههای موازی با مجلس، در عمل نقش قوه مقننه را برعهده گرفتهاند، گفت که با این وضعیت، اختیارات مجلس محدود است و این نهادها اکنون به دستگاه بالاسری مجلس تبدیل شدهاند.
این نماینده مجلس بدون نام بردن از فرد مشخصی گفت: «دستگاههایی موازی یا فرادستی برای مجلس ایجاد کردهاند که عملاً نقش مجلس را ایفا یا اختیارات آن را محدود میکنند. این درحالیست که هدف از ایجاد این نهادها، تسهیل قانونگذاری بودهاست.
حیدری به عنوان مثال به دخالت نهادهای موازی با مجلس در تصویب لوایح مرتبط با FATF اشاره کرد که با وجود تصویب این لوایح در مجلس ولی به دلیل اختلاف نظر با شورای نگهبان، این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد و به دلیل طولانی شدن زمان بررسی آن در مجمع، سرانجام ایران در لیست سیاه FATF قرار گرفت.
گروه ویژه اقدام مالی (FATF) آواخر بهمنماه، ایران را به فهرست کشورهای با ریسک بالا یا به اصطلاح لیست سیاه خود بازگرداند. این سازمان به همه کشورها توصیه کرد که تدابیر احتیاطی و تقابلی لازم در برابر ایران را اتخاذ و در نقل و انتقالهای مالی خود با این کشور به طور مستقل اقدام کنند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، بدون نام بردن از مجمع تشخیص مصلحت نظام، تلویحاً این نهاد مشورتی را متهم کرد که با عدم تصویب لوایح مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم موجب خرسندی آمریکا شده و اینک باید پاسخگوی موضعگیری غیرکارشناسانه خود باشد.
پیشتر، تعدادی از نمایندگان دوره دهم مجلس همچون علی مطهری و محمود صادقی، نسبت به دخالتهای مجمع تشخیص مصلحت نظام در فرایند قانونگذاری اعتراض کرده بودند. مطهری در دو نامه جداگانه خطاب به علی خامنهای، رهبر ایران از او خواسته بود که برای پایان دادن به این دخالتها، پا درمیانی کند.
مجلس یازدهم روز هشتم خرداد ۱۳۹۹ کار خود را آغاز میکند و به طور معمول تا یک روز پیش از آغاز به کار مجلس جدید، مجلس دهم به کار خود ادامه میدهد.
قاسم میرزایینیکو نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس گفت که همهگیری ویروس کرونا در ایران را یکی از مشکلاتی به شمار میرود که در صورت پایان یافتن آن، ساختار کشور باید به فکر چارهجویی برای مشکلات «پساکرونا» باشد.
او راه برونرفت از بحرانهای بعد از ویروس کرونا را ایجاد شفافیت، مبارزه با فساد، جراحیهای اقتصادی و ساختاری و پایان دادن به ساختارهای دوگانه و موازی در رژيم ایران دانست.