تلسکوپ جیمز وب اولین تصاویر خود را به زمین ارسال کرد
تلسکوپ فضایی جیمز وب که در ۲۵ دسامبر به فضا فرستاده شد، در انتهای اولین مرحله از فرآیند رصد کردن ستارگان با استفاده از دوربین مادون قرمز موفق به ارسال اولین تصاویر به زمین شد.
در این مرحله تیم پژوهش اقدام به رفع دو چالش مهم تأیید آمادگی دوربین مادون قرمز برای جمع آوری نور از اجرام آسمانی و اطمینان از تعلق نورهایی که به آینه اصلی تابیدهاند و انتقال بازتاب نور به آینه ثانویه و دوربین مادون قرمز کرد.
تیم پژوهش معتقد است با حل این دو چالش و تراز کردن آینهها، جیمز وب از تابستان امکان ارسال تصاویر فوقالعادهای از کهکشان را خواهد داشت.
تلاش اعضای این تیم تا این قسمت پروژه موفقیتآمیز بوده و تا ماه آینده رفته رفته با تنظیم بخشهای مختلف این آینه بزرگ تا زمانی که ۱۸ تصویر گرفته شده درنهایت به یک ستاره تبدیل شوند، رو به تکامل خواهد رفت.
مارکیا ریکه، پژوهشگر اصلی دوربین مادون قرمز و استاد نجوم دانشگاه آریزونا میگوید: «تمام اعضای تیم از موفقیت نسبی بدست آمده تا این مرحله به وجد آمدهاند.»
ثبت تصاویر به وسیله جیمز وب از ۲ فوریه آغاز شده است و در طول این مرحله، این تلسکوپ توانسته روی ۱۵۶ موقعیت مختلف در اطراف مکان پیشبینی شده ستاره مد نظر تمرکز کند و به کمک دوربین مادون قرمز، ۱۵۶۰ تصویر معادل ۵۴ گیگابایت داده خام را جمعآوری کند.
این فرآیند حدود ۲۵ ساعت طول کشیده و درنهایت این رصدخانه فضایی توانسته است ستاره هدف را در هر یک از بخشهای آینه خود شناسایی کند. سپس این تصاویر در کنار هم قرار گرفتهاند تا یک تصویر موزاییکی واحد و عظیم با بیش از ۲ میلیارد پیکسل تولید کنند.