نسرين ستوده برنده جایزه سالانه حقوق بشر "النور روزولت " شد
جایزه النور روزولت در سال ۲۰۲۰ به نسرین ستوده ، وکیل دادگستری و فعال حقوقبشر، اهدا شد.
در بیانیهای که در وبسایت کانون وکلای دادگستری آمریکا، روز دوشنبه ۸ دی ماه منتشر شد، از خانم ستوده به خاطر فعالیت شجاعانه و بیدریغ در پیشبرد و تقویت پایبندی به حقوق بشر در ایران تقدیر شد.
در این بیانیه آمده است که فعالیتهای نسرین ستوده نه تنها برای هموطنان ایرانیاش بلکه برای مدافعان حقوقبشر در سراسر جهان الهام بخش خواهد ماند.
نسرین ستوده با ارسال پیام ویدیویی ضمن ابراز شادمانی از دریافت این جایزه، از کانون وکلای دادگستری آمریکا تشکر کرد و آن را نشانه "همبستگی حرفهای" با وکلای دادگستری در ایران دانست که به گفته او میتواند به تقویت و استقامت جامعه مدنی در ایران کمک کند.
وی در این ویدیو، به ضرورت رفع تبعیض به منظور حفظ صلح و امنیت جهانی اشاره کرد و تاکید کرد که دولت ها برای حفظ بقای خود ناچار به رعایت حقوق بنیادین بشر نسبت به تک تک شهروندان خود هستند.
به گفته او، حقوقی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر دکر شده است، از جمله عدم تبعیض، منع شکنجه، حق بر زندگی و امنیت شخصی، ممنوعیت بازداشت خودسرانه، استقلال دستگاه قضایی و دادرسی عادلانه این امیدواری را به فعالان مدنی میدهد که با پیگیری مسالمتآمیز از مسیرهای داخلی و بین المللی میتوانند به آرمانهای مشترک بشریت دست پیدا کنند.
جایزه النور روزولت در سال ۲۰۲۰، به دکتر آنتونی فائوچی رئیس مرکز مقابله با بیماریهای مسری و عفونی آمریکا و همچنین به بیلی جین کینگ قهرمان بازنشسته تنیس و فعال مدنی اهدا شد.
گفتنی است که جایزه حقوق بشر النور روزولت که در سال ۲۰۱۸ به دست گردانندگان مرکز حقوق بشر بنیان گذاشته شد، هر ساله به افراد و سازمانهایی تعلق میگیرد که در راه پیشبرد حقوق بشر در سراسر جهان خدمات ارزندهای ارائه کردهاند.
پیشتر، آن لینده، وزیر خارجه سوئد، از اهدای جایزه نوبل آلترناتیو به نسرین ستوده، فعال حقوق بشر زندانی، خبر داده بود.
وزیر خارجه سوئد گفت که این جایزه به «پاس کنشگری شجاعانه» نسرین ستوده که «جان خود را در دفاع از حقوق بشر و آزادیهای اساسی در ایران به خطر انداخته است» به وی اهدا میشود.
نسرین ستوده که با اتهامات سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است، اخیراً از زندان اوین به زندان قرچک منتقل شده بود.
پس از انتقال او به زندان قرچک برخی نهادها، از جمله انجمن جهانی قلم و جامعه جهانی حقوق بشر در آلمان با انتشار بیانیههایی خواستار آزادی این وکیل زندانی شدند.
اخیرا نیز کارشناسان و گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای ضمن استقبال از آزادی موقت نسرین ستوده، از مقامات ایران خواستند تا خانم ستوده را به صورت دائمی آزاد کنند.