سوالی که هنوز بیپاسخ مانده است؛ چرا جسدی در لاشه تایتانیک پیدا نشد؟
کشتی تایتانیک و ماجرای غرقشدنش از موضوعات جذاب و رازآلود طی بیش از یک قرن پس از نابودیاش بوده، اما سوالی که ذهنها را به خود مشغول کرده این است که چرا طی این سالها هیچ جسدی در لاشه این کشتی عظیمالجثه پیدا نشده است؟
سال ۱۹۸۵ تیمی که در پی یافتن دو زیردریایی آمریکایی غرقشده بودند با لاشه کشتی تایتانیک مواجه شدند. کشتی عظیمالجثهای که پس از گذشت ۱۱۱ سال از غرقشدنش همچنان مسایل رازآلود و شگفتانگیزی برای روایت دارد.
ارتش آمریکا که غرقشدن زیردریاییها را مرتبط با شوروی میدانست و نسبت به آلودگی محیطزیست نیز نگرانی داشت، تحت پوشش کنکاش برای یافتن لاشه تایتانیک اقیانوس اطلس را مورد بررسی قرار داد.
هرچند که در نهایت لاشه کشتی تایتانیک بهصورت غیرمنتظرهای پیدا شد. نکته عجیب این بود که جسد هیچ انسانی در عرشه کشتی و قسمتهای مختلف آن دیده نمیشد. این موضوع یک سوال مهم را در ذهن افراد مختلف ایجاد کرد.
جیمز کامرون کارگردان فیلم تایتانیک که در تحقیقات خود برای نوشتن فیلمنامهاش ۳۳ بار از لاشه این کشتی بازدید داشته عنوان میکند که لباسها، کفشها و وسایل مسافران و خدمه روی عرشه کشتی بوده اما اثری از اجساد نبوده است.
برخی کارشناسان معتقدند باتوجه به اینکه اثری از جلیقههای نجات در کشتی نیست، مسافران با استفاده از جلیقهها به آب پریدند و شناور شدهاند، هرچند که باز هم نتوانستند جان سالم به در ببرند.
بهباور کارشناسان پس از غرقشدن تایتانیک، یک طوفان بزرگ اجساد را پراکنده کرده است. پس از آن نیز جریانهای اقیانوسی سبب شدهاند اجساد از کشتی بیشتر فاصله بگیرند.
باتوجه به اینکه استخوان انسانها در لاشه کشتیهای قدیمیتر نیز پیدا شده، ولی چرا در مورد تایتانیک اینگونه نیست؟
دانشمندان معتقدند باتوجه به اینکه کشتی تایتانیک در عمق ۳.۸ کیلومتری آب قرار دارد و اگر فردی از عمق ۹۱۴ متری دریا بگذرد، وارد منطقه عمق جبران کلسیم کربنات خواهد شد که کلسیم کربنات (ترکیب اصلی سازنده استخوانها) در آب حل میشود، پس از اینکه ماهیها پوست و گوشت قربانیان کشتی تایتانیک را خوردند، استخوانها در معرض آب قرار گرفته و خیلی زود حل شدند. ضمن اینکه فشار آب در نزدیکی لاشه کشتی تایتانیک ۳۹۰ برابر بیشتر از سطح است.