سودمندی رهبر کره شمالی از حمله ایران به اسرائیل
وال استریت ژورنال فاش کرد که حمله ایران که در آوریل گذشته اسرائیل را مورد هدف قرار داد، الهامبخش کره شمالی بود که در حال مطالعه این عملیات است تا در نبردهای احتمالی علیه مخالفان خود، از آن بهرهمند شود.
این روزنامه در گزارش خود توضیح داد که حمله ایران علاقه شدید کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را برانگیخته است. او معتقد است که موفقیت اسرائیل و متحدانش در دفع حمله ایران میتواند در صورت درگیری آزمایشی واقعی، برای او فراهم کند.
این روند میتواند در صورت حمله پیونگیانگ به ژاپن یا کره جنوبی ایدهای درباره عملکرد تسلیحاتی به کره شمالی بدهد، دو کشوری که دفاع مشترک آنها، مانند اسرائیل، با ایالات متحده ادغام شده است.
این امر در بحبوحه نزدیک شدن کره شمالی و ایران صورت میگیرد که در نهایت این نگرانی را در غرب نسبت به همکاری نظامی دو کشور ایجاد کرده است.
این گزارش نشان میدهد که کره شمالی عملکرد مهمات خود در اوکراین را زیر نظر دارد، زیرا روسیه از سلاحهای کرهای علیه سلاحهای غربی که اوکراین در اختیار دارد استفاده میکند.
نیروهای اسرائیلی، آمریکایی و سایر متحدان، دهها پهپاد و اکثریت قریب به اتفاق موشکهای شلیکشده از سوی ایران را پیش از رسیدن به اسرائیل رهگیری کردند.
هشدار زودهنگام
ایده هشداردادن به اسرائیل قبل از حمله ایران و قطع موشکها و پهپادهای پرتابشده توسط تهران در فاصله هزار مایلی نیز وارد این موضوع شده است، زیرا کیم این موضوع را در هر حمله احتمالی به کره جنوبی یا ژاپن در نظر خواهد گرفت، بطوریکه موشکهایش در عرض چند دقیقه برسند.
چو سانگ کیون، استاد دانشگاه در مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره در کره جنوبی، که در زمینه فناوری نظامی تحقیق میکند، گفت که درسهایی که تهران از حمله به اسرائیل و همچنین انتقام گسترده اسرائیل علیه ایران گرفت، احتمالاً برای کیم رهبر کره شمالی و همچنین رئیس جمهور چین شی جین پینگ و رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین مفید است.
ژو افزود: روسیه، چین، کره شمالی و ایران از زمان آغاز جنگ اوکراین به هم نزدیکتر شدهاند و دلیل مشترکی در دشمنی خود با غرب پیدا کردهاند.
روابط پیونگ یانگ و تهران
کره شمالی اخیراً یک هیئت بلندپایه به رهبری یون جونگ هو، که ریاست روابط اقتصادی خارجی این کشور را بر عهده دارد، به ایران اعزام کرد و رسانههای دولتی در ماه مارس از روسیه بازدید کردند، اما جزئیاتی در مورد ماهیت این سفر ارائه نکردند. مقامات اخیراً از همکاری نظامی احتمالی بین ایران و کره شمالی ابراز نگرانی کردهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در اوایل این هفته گفت که این هیئت که روز پنجشنبه به پیونگ یانگ بازگشته بود، در یک نمایشگاه تجاری شرکت کرد و با مقامات دولتی دیدار کرد و گمانه زنیها در مورد همکاری نظامی دوجانبه را مغرضانه و بیاساس خواند.
براساس ارزیابی سال ۲۰۱۹ آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، تهران و پیونگ یانگ سابقه معاملات تسلیحاتی دارند که به جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ بازمیگردد و به نظر میرسد موشکهای بالستیک شهاب ۳ ایرانی بر اساس طرحهای رودونگ کره شمالی ساخته شدهاند.
آژانس جاسوسی کره جنوبی اعلام کرد که به دنبال نقاط مشترک بین پهپادهای ایرانی و موشکهای مورد استفاده علیه اسرائیل خواهد بود.
شواهد کمی مبنی بر همکاری نزدیک پیونگ یانگ و تهران در سالهای اخیر وجود دارد، اما تیانران ژو، تحلیلگر شبکه هستهای باز، یک گروه تحقیقاتی مستقر در وین، گفت که پتانسیلی برای پیوستن نیروهای دو کشور در زمینه فناوری نظامی وجود دارد.
به گفته پانگ جونگ کوان، ژنرال سابق ارتش کره جنوبی، اگر پیونگ یانگ اکنون حمله موشکی و پهپادی را در منطقه انجام دهد، واشنگتن و متحدانش ممکن است نتوانند حتی از نیمی از این حمله جلوگیری کنند.
یک سخنگوی ارتش در سئول در ماه آوریل گفت که واشنگتن و سئول توانایی شناسایی و رهگیری حملات مشترک کره شمالی را دارند، اگرچه برنامههایی برای مدرنسازی سیستمهای دفاعی نیز وجود دارد.
گرانت نیوشام، محقق ارشد انجمن مطالعات استراتژیک ژاپن، گفت که برخلاف اسرائیل، کره جنوبی و ژاپن تجربه زیادی در پاسخگویی به رگبار موشکهایی که یکباره پرتاب میشوند را ندارند.