چه بر سر گوشیها و لپتاپهای قدیمی اروپاییها میآید؟
علم و تکنولوژی آنقدر پیشرفت کرده که بهویژه در حوزه دیجیتال هر روز یک مدل جدیدتر برای گوشیها و لپتاپها میآید، اما اینکه مردم با دستگاههای مدل قدیمیتر خود چه میکنند، سوالی است که باید به آن پرداخته شود.
باتوجه به اینکه گوشیها، لپتاپها و دیگر دستگاههای وابسته به فناوری دیجیتال، هر روز با ارتقا همراه هستند و مدلهای جدیدتر و پیشرفتهتر به سرعت جایگزین مدلهای قبلی میشوند، اینکه مردم با دستگاههای قدیمی خود چه میکنند و چه بر سر آنها میآید مسئله مهمی است.
برخی از اروپاییها دستگاههای قدیمی خود را بازیافت میکنند، برخی اهدا و گروهی دیگر هم میفروشند.
طبق آمارهای یورواستات از هر ۵ نفر، یک نفر در اتحادیه اروپا، رایانه رومیزی خود را در خانه نگه میدارد و ۱۳ درصد مردم هم آن را بازیافت میکنند.
طبق گزارشها ۸ درصد مردم اروپا، لپتاپ خود را اهدا میکنند یا میفروشند و ۲ درصد هم آنها را دور میاندازند.
سوئیس با ۲۹ درصد، بیشترین سهم را در بازیافت لپتاپهای قدیمی دارد و پس از آن هلند با ۲۷ درصد ایستاده است. سهم بازیافت لپتاپهای قدیمی در فنلاند، دانمارک و اتریش نیز هرکدام ۲۰ درصد است.
اشخاصی که لپتاپهای قدیمی خود را اهدا میکنند و یا میفروشند، در کشور هلند ۱۵ درصد و رومانی ۱۳ درصد هستند.
دیگر اشخاصی که در این نظرسنجی شرکت کردند یا هرگز لپتاپ و تبلت نخریدهاند، یا به استفاده از دستگاههای موجود خود ادامه میدهند.
سوئدیها بیشترین آمار بازیافت تبلت و لپتاپ را در اروپا دارند و پس از آن، فنلاند و دانمارک با آمار نزدیک به ۱۸ درصد، یونان ۱۷ درصد و کرواسی ۱۵ درصد در جایگاههای بعدی ایستادهاند.
کرواتها با آمار بالای ۳۵ درصدی و فرانسه ۱۵ درصدی بیشترین سهم را در اهدا یا فروش لپتاپ و تبلتهای قدیمی خود دارند. هرچند که تقریبا نیمی از مردم اروپا تلفن همراه یا تلفنهای هوشمند قدیمی خود را در خانه نگهداری میکنند.
تنها ۱۰ درصد از مردم در اتحادیه اروپا تلفن همراه یا تلفنهای هوشمند قدیمی خود را بازیافت کردهاند و ۱۷ درصد نیز فروش یا اهدای آنها را انتخاب کردهاند.
بقیه پاسخدهندگان یا هرگز موبایل و تلفن هوشمند نخریدهاند یا به استفاده از دستگاههای موجود خود ادامه دادهاند.
یونان با آمار ۱۸ درصدی بالاترین نرخ بازیافت موبایلهای هوشمند قدیمی را در سال ۲۰۲۲ کسب کرده و اتریش با ۱۷ درصد و چک با ۱۵ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.