«سفر لوکس قطبی» دستیار رئیسجمهور ایران را سرنگون کرد؛ شهرام دبیری کیست؟

سفری مجلل به قطب جنوب به قیمت یک دستیار رئیسجمهور ایران تمام شد، اقدامی که در زمانی انجام میشود که ایرانیها از بحران اقتصادی خفهکننده و تورم بیسابقه رنج میبرند.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران امروز شنبه معاون خود در امور مجلس را پس از سفر به قطب جنوب برکنار کرد.
عکسی که در روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی منتشر شد، شهرام دبیری معاون رئیسجمهور را در کنار زنی که گفته میشود همسرش است، در نزدیکی کشتی تفریحی به نام «پلانسیوس» نشان میدهد که از سال ۲۰۰۹ سفرهای تفریحی لوکس به قطب جنوب را ارائه میدهد.
رئیسجمهور ایران در نامهای که روز شنبه توسط خبرگزاری رسمی (ایرنا) منتشر شد، نوشت: برای ما روشن شد که شما در ایام نوروز در یک سفر تفریحی به قطب جنوب بوده اید (...).
وی افزود: در شرایطی که فشارهای اقتصادی بر مردم همچنان شدید است، سفرهای پرهزینه برای مسئولان دولتی حتی با هزینه شخصی قابل دفاع و توجیه نیست.
بر این اساس، رئیسجمهور ایران دستیار خود در امور مجلس، شهرام دبیری را از وظایف و سمت خود برکنار کرد.
شهرام دبیری ۶۴ ساله، پزشک و معتمد پزشکیان در مرداد ۱۴۰۳ به این سمت منصوب شد.
پس از انتشار این عکس دولت پزشکیان مورد انتقاد شدید قرار گرفت و حتی بسیاری از حامیان رییسجمهور از وی خواستند معاون خود را برکنار کند.
قبل از مقام؟
ایرنا ۵ اسفند به نقل از یکی از «اعضای دفتر دبیری» نوشت که دبیری در زمانی سفر فوقالذکر را انجام داده که «هیچ مسئولیتی» در دولت بر عهده نداشته است.
این موضوع ضربه شدید جدیدی به رئیسجمهور ایران است که سال گذشته با وعده احیای اقتصاد و بهبود زندگی شهروندان انتخاب شد.
در ابتدای ماه گذشته، مجلس شورای ایران، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد را به دلیل کاهش شدید ارزش ریال ایران در برابر دلار و افزایش نرخ تورم برکنار کرد.
این روند منفی از زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در ژانویه گذشته به کاخ سفید بازگشت و اشاره کرد که در اولین دوره ریاستجمهوری خود سیاست «فشار حداکثری» را بر ایران در پیش گرفته و تحریمها را مجدداً علیه ایران اعمال کرد، شتاب گرفت.
کشتی «پلانسیوس» در سال ۱۹۷۶ ساخته شد و قرار بود تحقیقات اقیانوسی انجام دهد، اما در سال ۲۰۰۹ برای انجام سفرهای توریستی به طور کامل بازسازی شد.
شهرام دبیری کیست؟
شهرام دبیری در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۳۹ به دنیا آمد. پدرش، که اهل شهر اسکو و سرهنگ ارتش بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان رئیس رکن ۲ و رئیس ستاد پشتیبانی ارتش در تبریز و همچنین فرمانده مجتمع مهماتسازی پارچین خدمات شایانی ارائه داد. مادر او نیز که بازنشسته وزارت آموزش و پرورش است، نقش مهمی در تشویق دکتر دبیری به تحصیل و به ویژه علاقهمندیاش به رشته پزشکی ایفا کرده است.
شهرام دبیری، که در دولت چهاردهم به عنوان معاون پارلمانی رئیسجمهور منصوب شده بود، باشگاه فوتسال دبیری تبریز را در سال ۱۳۷۷ تأسیس کرد. او در سال ۱۳۷۹ مدرک مربیگری بینالمللی فوتسال را دریافت کرد و در سال ۱۳۸۱ موفق به کسب مدرک مربیگری فوتبال با درجه A از کنفدراسیون فوتبال آسیا شد. دبیری در تیمهای فوتبال و فوتسال دبیری بهعنوان سرمربی فعالیت داشته و تحت رهبری او، باشگاه فوتسال دبیری تبریز از لیگ دسته یک به لیگ برتر صعود کرد.
علاوه بر این، شهرام دبیری به مدت سه سال مدیریت باشگاه فوتبال ماشینسازی تبریز را برعهده داشت. پس از اینکه شرکت ماشینسازی از تیمداری انصراف داد و تیم فوتبال در آستانه انحلال قرار گرفت، دبیری مسئولیت این تیم را عهدهدار شد و تیم با نام «ماشینسازی دبیری» به مدت سه سال در لیگهای دسته دو و یک کشور به رقابت پرداخت.
دبیری همچنین ریاست هیئت تنیس استان آذربایجان شرقی را عهدهدار است و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ بهعنوان رئیس شورای شهر تبریز انتخاب شد.