یافتههای تازه از حضور انسان پارینهسنگی در دشت شیراز
هیأت باستانشناسی در فصل دوم پروژه کاوش، به نشانههای حضور انسان در عصر پارینه سنگی در اشکفت قدبرمشور شیراز دست یافتهاست.
نتایج مقدماتی فصل دوم کاوش به منظور لایهنگاری در اشکفت قدبرمشور شیراز، بیانگر استفاده کوتاهمدت ولی متناوب غار به وسیله انسان در اواخر دوران پارینهسنگی میانی و اوایل پارینهسنگی جدید است.
بنا بر اعلام پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، فصل دوم کاوش به منظور لایهنگاری در اشکفت قد برمشور شیراز به سرپرستی مشترک محسن زیدی از دانشگاه توبینگن آلمان و سیروس برفی انجام شد.
«سیروس برفی» سرپرست هیأت باستانشناسی ۷ دی ۱۴۰۰ با اعلام این خبر، هدف از انجام گمانهزنی در اشکفت قدبرمشور را مشخص کردن وضعیت توالی فرهنگی محوطه و تعیین عرصه و حریم به منظور پیشگیری از تخریبهای بیشتر در محوطه و اطراف آن اعلام کرد.
این باستانشناس افزود: با توجه به اهمیت یافتههای بهدست آمده در طی فصل اول که در پاییز و زمستان سال ۱۳۹۹ انجام شد و همچنین ناتمام ماندن لایهنگاری داخل غار، فصل دوم کاوش با هدف ادامه لایهنگاری در داخل غار با مجوز پژوهشگاه انجام شد.
وی اظهار کرد: استان فارس و به خصوص دشت میانکوهی شیراز در جنوب کوههای زاگرس جزو اولین مناطق ایران است که طی بررسیهای باستانشناختی حدود ۸۰ سال پیش، استقرار انسان در دوران پارینهسنگی در آن گزارش شده است.