بحرین به کمیته مشارکت صنعتی یکپارچه بین امارات، مصر و اردن میپیوندد
ابتکار مشارکت صنعتی یکپارچه بین امارات، مصر و اردن، ملحق شدن بحرین به سه کشور موسس این مشارکت را اعلام کرد.
این در جریان آغاز فعالیت دومین نشست کمیته عالی مشارکت صنعتی یکپارچه بین امارات، مصر و اردن، امروز دوشنبه در قاهره، پایتخت مصر، صورت گرفت.
کمیته عالی توصیههای صادر شده از سوی کمیته اجرایی مشارکت صنعتی را که طی دو روز با حضور شرکتهای فعال در زمینههای کشاورزی، غذا، کود و دارو در قاهره برگزار شد، تصویب کرد. کودها و داروها به عنوان اولین مرحله با سرمایهگذاری اولیه ۳.۴ میلیارد دلار، با تمرکز در مرحله بعدی در بخش فلزات، مواد شیمیایی، پلاستیک، منسوجات و پوشاک آغاز شد.
به نوبه خود، زاید بن راشد الزیانی، وزیر صنعت و تجارت بحرین، از حمایت پادشاهی بحرین از این مشارکت قدردانی کرد که نشان دهنده تمایل به ارتقای همگرایی صنعتی بین کشورهای عربی و جهان است تا برای دستیابی به توسعه صنعتی پایدار تلاش کنند.
وی گفت: پادشاهی بحرین طی سالهای گذشته به موفقیت و رشد مستمری در بخش صنعت دست یافته و این امر در نتیجه سیاستهای اتخاذ شده از سوی دولت از دهه شصت قرن گذشته با هدف عدم اتکا به صرفاً فرآوردههای نفت و گاز طبیعی و با ایجاد کارخانههای فعال در زمینههای آلومینیوم، پتروشیمی و غیره، علاوه بر ایجاد نواحی صنعتی جدید و تلاش برای جذب سرمایههای خارجی با تشویق پروژههای صنعتی و آمادهسازی زیرساخت برای استقرار آنها در بخش صنعتی را به بخش متنوع تبدیل کرد.
وی افزود: دولت پادشاهی بحرین به منظور پیشبرد بخش صنعت، استراتژی بخش صنعتی (۲۰۲۲-۲۰۲۶) را در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ به عنوان بخش محوری طرح بهبود اقتصادی که شامل ۵ محور اصلی است، آغاز کرد. تقویت صنایع ملی، سرمایهگذاری در زیرساختها و بهبود تجربه سرمایهگذاران، راهنمایی تخصصی بحرینیها، بهروزرسانی قوانین با هدف افزایش تولید ناخالص داخلی بخش صنعت، افزایش صادرات این بخش با منشاء ملی و ایجاد مشاغل امیدوارکننده، فرصتهایی برای شهروندان به شمار میرود.»
وی تصریح کرد: این استراتژی مبتنی بر حمایت از تحول بخش به سوی انقلاب صنعتی چهارم، به کارگیری مفهوم اقتصاد دایرهای در کربن و حاکمیت محیطی و اجتماعی، تشویق سرمایهگذاری در زیرساختهای فناوری و دیجیتالی کردن تولید و افزایش کارایی عرضه و زنجیرههای تامین از طریق ادغام صنایع خلیج عربی برای رسیدن به یک صنعت توسعه یافته و پایدار مبتنی بر ابتکارات نوآورانه و پیشرفته خواهد بود.
در ادامه گفت: از طریق این استراتژی، تعدادی از صنایع را هدف قرار میدهیم که با صنایع مورد نظر در این طرح تلاقی میکنند و این اتفاق به اعتقاد ما فرصتهایی برای رشد را فراهم خواهد کرد.
الحاق بحرین که تولید ناخالص داخلی ۳۹ میلیارد دلاری دارد، افزوده مثبتی به این مشارکت خواهد بود، زیرا انتظار میرود تولید ناخالص داخلی کشورهای شریک به ۸۰۹ میلیارد دلار افزایش یابد و فرصتها برای بخش غذا و کشاورزی ۱.۷ و ۴ میلیارد دلار، محصولات معدنی ۱.۷ میلیارد دلار، ۱ میلیارد دلار در مواد شیمیایی و پلاستیک، ۰.۵ میلیارد دلار در محصولات پزشکی و ۲.۳۶ میلیارد دلار صادرات آلومینیوم خام افزایش یابد.
الحاق بحرین سهم مشارکت در ارزش افزوده صنعتی خاورمیانه را از ۱۰۶.۲۶ میلیارد دلار به ۱۱۲.۵۶ میلیارد دلار افزایش میدهد که ۳۰ درصد ارزش افزوده صنعتی در خاورمیانه را نشان میدهد. بحرین ۲.۳ میلیارد دلار به ارزش سنگ آهن اضافه میکند که میتواند در بخش صنعت توسعه صنعتی در چهار کشور مورد استفاده قرار گیرد.
از سال ۱۹۷۵ پادشاهی بحرین بر بخش صنعتی متمرکز شده که هدف آن تنوعبخشی به منابع درآمد و اقتصاد است. بحرین مناطق صنعتی جدیدی ایجاد کرده و علاوه بر تشویق و ترویج پروژههای صنعتی، برای جذب سرمایهگذاری خارجی نیز تلاش کرده است. علاوه بر یک بخش بانکی فعال در پادشاهی، گسترش بخش به منظور تسهیل رشد صنعت محلی صنایع بحرین نظیر پتروشیمی، پلاستیک، ذوب آلومینیوم، فرآوری مواد غذایی، پوشاک آماده و مهندسی، تعمیر کشتی، دانهبندی آهن و تولید کود در بحرین خواهد بود.
بحرین سالانه محصولات معدنی به ارزش ۴ میلیارد دلار صادر میکند و مالکیت کامل خارجی در بخش صنعتی مجاز است. بحرین یک مرکز ایدهآل برای عملیات در منطقه خلیج عربی است.
اولین نشست کمیته عالی مشارکت صنعتی یکپارچه برای توسعه اقتصادی پایدار که بین امارات متحده عربی، پادشاهی اردن و جمهوری عربی مصر امضا شد، در اوایل ژوئن برگزار شد و در این نشست سازوکارهای گسترش این مشارکت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.