دلایل کم شدن خون در دوره قاعدگی زنان کدامند؟
زنان بهطور معمول هر ۲۱ الی ۳۵ روز دچار پدیدهای به نام قاعدگی یا پریود میشوند که در طول آن، بدنشان بین ۲ الی ۷ روز با خونریزی همراه است. اما عوامل مختلفی وجود دارد که دوره قاعدگی را تحت تاثیر قرار داده و باعث کاهش میزان خونریزی در آنها میشود.
این پدیده که بین سالهای بلوغ تا دوران یائسگی رخ میدهد، با افزایش ضخامت دیواره رحم و آزاد کردن تخمک بالغ از یکی از تخمدانها، برای آمادگی جهت بارداری همراه است. اگر بارداری اتفاق نیفتد، استروژن و پروژسترون کاهش مییابند و در نهایت به سطحی میرسند که خونریزی قاعدگی شروع میشود. در طول دوره قاعدگی، پوشش دیواره رحم کنده شده و همراه با مقداری خون از طریق واژن از بدن خارج میشود.
اما کاهش خونریزی در زنان هنگام قاعدگی به عواملی از قبیل سن، وزن بدن، عدم تخمکگذاری، ورزش بیش از حد، اختلال در اشتها، بارداری، شیردهی، استرس و برخی بیماریها نیز بستگی دارد.
زنانی که اطلاعات کمی نسبت به بدن خود دارند، از کاهش خونریزی در دوران قاعدگی نگران میشوند. اما این پدیدهای طبیعی به شمار میرود و در اغلب زنان اتفاق میافتد. مهم است که به تغییرات بدن خود توجه کرده و اگر در مورد خونریزی عادت ماهانه سؤال یا نگرانی خاصی دارید، آن را با پزشک در میان بگذارید.