خلف وعده پزشکیان با معرفی وزرای سالخورده به مجلس
مسعود پزشکیان رئیسجمهور ۶۹ ساله ایران که وعده داده بود کابینهای جوان و پویا معرفی کند که حداقل ۶۰ درصد آن زیر ۵۰ سال باشند، به وضوح در تحقق این تعهد ناکام مانده است.
تحلیل ترکیب کابینهای که پزشکیان برای دریافت رای اعتماد به مجلس فرستاده نشان میدهد که میانگین سن وزرا ۶۰ سال است و تنها دو وزیر زیر ۵۰ سال دارند: فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه با ۴۲ سال سن، و ستار هاشمی وزیر ارتباطات با ۴۸ سال سن.
این حضور اندک جوانان که کمتر از ۱۵ درصد از کابینه را تشکیل میدهد، در تضاد آشکار با وعدههای قبلی پزشکیان قرار دارد و سوالاتی را درباره تعهد او به تجدید نیرو در دولت با دیدگاههای تازه ایجاد میکند.
کابینه به شدت تحت تسلط وزرای مسنتر قرار دارد که بسیاری از آنها در دهه ۶۰ زندگی خود هستند. عبدالناصر همتی، که به عنوان وزیر اقتصاد منصوب شده است، با ۶۷ سال سن، یکی از مسنترین اعضای کابینه است.
به همین ترتیب، عباس علیآبادی، وزیر نیرو و رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی ۶۳ سالهاند و محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، و محمد اتابک وزیر صمت ۶۶ سال دارد. احمد دنیامالی وزیر ورزش نیز ۶۴ ساله است.
حتی در بخشهای حیاتی مانند دفاع و کشور، رئیسجمهور وزرای مسنتری را انتخاب کرده است. عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع، ۶۰ ساله است و اسکندر مومنی، وزیر کشور، ۶۲ سال دارد. عباس عراقچی وزیر خارجه نیز ۶۲ ساله است.
عباس صالحی وزیر فرهنگ و احمد میدری وزیر کار ۶۱ سال دارند، اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات ۶۳ ساله است،
این روند انتخاب مقامات مسنتر از این جهت ناامیدکننده است که انتظار میرفت یک کابینه جوانتر همسو با آرمانها و چالشهای نسل جوان ایران انتخاب شود.
انتخاب وزرای میانسال، مانند علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش با ۵۹ سال سن، و غلامرضا نوری قزلجه، وزیر کشاورزی با ۵۴ سال سن، بیشتر نشاندهنده فرصتی از دست رفته برای تحقق وعده کابینهای جوانتر و پویاتر است.
حسین سیمایی و امینحسین رحیمی ۵۶ ساله به عنوان وزرای علوم و دادگستری معرفی شدهاند و عباس پاکنژاد ۵۸ ساله قرار است به عنوان وزیر نفت فعالیت کند.