مسعود پزشکیان، اصلاحطلبی با کارنامهای سفید
مسعود پزشکیان تنها نامزد در انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری از جناح اصلاحطلبان، در تمام سالهای فعالیت خود، چه در حوزه پزشکی و بهداشت و چه در مقوله سیاست نامی نیک از خود به جا گذاشته و کارنامهای درخشان و سفید دارد.
مسعود پزشکیان متولد هفتم مهرماه سال ۱۳۳۳ خورشیدی در مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی است که در حدود سی سال قبل همسرش را از دست داده و ۴ فرزندش که یادگار همسر ازدسترفتهاش هستند را به تنهایی بزرگ کرده است.
پزشکیان در سال ۱۳۵۲ با مدرک دیپلم صنایع غذایی از هنرستانی در ارومیه، برای خدمت سربازی راهی زابل شد. پس از پایان سربازی و بازگشت به زادگاهش، تصمیم گرفت تحصیلات خود را در رشته پزشکی ادامه دهد. به همین منظور بار دیگر به دبیرستان رفت و با اخذ دیپلم طبیعی (تجربی) وارد دانشگاه علوم پزشکی تبریز شد.
او که بارها اعلام کرده که هیچ رانت و سهمیهای برای تحصیل خود نداشته، دوره پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ با موفقیت به پایان رساند و پس از آن به عنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی مشغول به کار و تدریس شد، سپس در سال ۱۳۶۹ موفق شد تا مدرک تخصص خود را در رشته جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریافت نماید. وی در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت کرده و بلافاصله بعد از آن در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز پذیرفته و مشغول به کار شد. پزشکیان چند سال بعد موفق شد تا ریاست این بیمارستان را نیز برعهده بگیرد.
مسعود پزشکیان در سال ۱۳۷۳ از طرف دکتر علیرضا مرندی، وزیر بهداشت و درمان دولت هاشمی رفسنجانی، به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب گردیده و تا سال ۱۳۷۹ به ریاست خود در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد. وی در دوران ۶ ساله ریاست خود در دانشگاه یعنی از سال ۱۳۷۳ تا سال ۱۳۷۹، خدمات ارزندهای ارائه داد و آثار ماندگاری از خود بر جای گذاشت، آثاری که نتایج آن امروزه نیز قابل مشاهده است.
ورود دکتر پزشکیان به دنیای سیاست مانند اغلب چهرههای مهم سیاسی دیگر، از سالهای پس از پیروزی انقلاب و سپس در دوران جبهه و جنگ دفاع مقدس شکل گرفت.
پزشکیان در دوران جنگ ایران و عراق، مسئول اعزام و فرستادن گروههای پزشکی به جبههها بود و همزمان به صورت رزمنده و پزشک نیز فعالیت میکرد.
مسعود پزشکیان از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت سید محمد خاتمی بود. پس از پایان دوره وزارت، او به عنوان نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و در چند دوره مختلف به فعالیت ادامه داد. او نایب رئیس اول و دوم مجلس شورای اسلامی در دورههای نهم و دهم بود.
پزشکیان در سه دوره متوالی در سالهای ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ با مراجعه به وزارت کشور برای نامزدی ریاستجمهوری ثبتنام کرد اما در هر سه دوره توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد. البته در جایی عنوان کرده که در سال ۱۳۹۲ وقتی متوجه شد هاشمی رفسنجانی نامزد شده به نفع او از نامنویسی انصراف داد.
وی پس از حادثه منجر به مرگی برای رییسی رییسجمهور فقید ایران در اردیبهشتماه رخ داد به عنوان تنها نامزد انتخاباتی اصلاحطلب ثبتنام کرد و اینبار تایید صلاحیت شد.
وی روز گذشته در چهاردهمین دوره از انتخابات ریاستجمهوری با کسب ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار رای به عنوان نفر نخست انتخابات همراه با سعید جلیلی راهی مرحله دوم شد تا جمعه هفته آینده ۱۵ تیرماه رایگیری مجدد تکلیف رییسجمهور ایران و جانشین ابراهیم رییسی را مشخص کند.