اگر شما هم این داروی سرطانزا را مصرف کردهاید میتوانید از فایزر شکایت کنید!
شرکت داروسازی آمریکایی فایزر که پیش از این به خاطر عوارض واکسنهای کرونای خود رسوا شده بود، حالا با شکایت بیش از ۱۰ هزار نفر به دلیل سرطانزا بودن یکی از داروهای رایج این شرکت مواجه شده است.
براساس گزارشها، پروندههای شکایت علیه فایزر در دادگاههای مختلف ایالات متحده ثبت شده است. اکثر این شکایتها مربوط به پنهانکاری این شرکت در قبال خطرات سرطانزا بودن داروی زانتاک است که برای درمان سوزش معده تجویز میشد.
سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۲۰ و پس از تأیید یافتهها درباره سرطانزا بودن این دارو، دستور حذف تمامی نسخههای آن از بازار را صادر کرد.
زانتاک که حاوی ماده سرطانزای ان-نیتروزودی متیلآمین بود، بیش از ۳۰ سال به عنوان یکی از محبوبترین آنتیاسیدها در آمریکا توزیع میشد.
علاوه بر فایزر، شرکتهای داروسازی بزرگ دیگری همچون گلاکسواسمیتکلاین انگلیس و سانوفی فرانسه نیز با شکایات مرتبط با زانتاک مواجه شدهاند. سانوفی اخیراً توافق خود را با پرداخت غرامت ۱۰۰ میلیون دلاری در قبال ۴ هزار پرونده شکایت خصوصی اعلام کرد.
کارشناسان پیشبینی میکنند که این رسوایی تأثیر مستقیمی بر ارزش سهام فایزر و میزان فروش این غول داروسازی در سال ۲۰۲۴ خواهد داشت. برآوردها نشان میدهد تعهدات مالی شرکتهای درگیر در این پروندهها تا تابستان ۲۰۲۲، حدود ۴۵ میلیارد دلار بر بازار داروسازی آمریکا تأثیر منفی گذاشته است.
مسئله زانتاک، در کنار پروندههای تحقیقاتی ملی و بینالمللی درباره عوارض واکسنهای کرونای ساخت فایزر، میتواند موج جدیدی از شهرت منفی را برای این شرکت در دوران پساکرونا رقم بزند. برخی افشاگریها حتی از وجود یک برنامه کاهش جمعیت جهان در راس مدیریت فایزر خبر میدهند.