بودجه ۹۹؛ امید معجزه و گرانی دیگر حاملهای انرژی پس از بنزین
نکته شگفتانگیز در بودجه سال ۹۹، افزایش چشمگیر درآمدهای دولت ایران است که با توجه به رکود تورمی و سقوط صادرات نفت ایران، تحقق آن بعید به نظر میرسد.
نکته شگفتانگیز در بودجه سال ۹۹، افزایش چشمگیر درآمدهای دولت ایران است که با توجه به رکود تورمی و سقوط صادرات نفت ایران، تحقق آن بعید به نظر میرسد. به احتمال زیاد، بعد از بنزین قیمت دیگر حاملهای انرژی نیز افزایش خواهد یافت.
هیات دولت چهارشنبه 13 آذر کلیات بودجه سال آینده خورشیدی را تصویب کرد و قرار است آن را یکشنبه 17 آذر تحویل مجلس دهد.
به گزارش دویچه وله، سال جاری بودجه دولت با فرض صادرات روزانه بیش از ۱.۵ میلیون بشکه نفت، حدود ۴۴۰ هزار میلیارد (تریلیون) تومان در نظر گرفته شد و با توجه به عدم تحقق این میزان از صادرات نفت، سقف بودجه دوباره تعدیل شد و به ۳۸۶ تریلیون تومان کاهش یافت.
ایران در شش ماه ابتدایی سال، روزانه تنها حدود ۶۰۰ هزار بشکه صادرات نفت داشت و بنابر آمارهای شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکشها "کپلر" در سه ماه گذشته به حدود ۳۰۰ هزار بشکه سقوط کردهاست.
کپلر میگوید صادرات روزانه نفت ایران در ماه نوامبر به حدود ۲۱۳ هزار بشکه کاهش یافتهاست، یعنی کمتر از یک دهم قبل از تحریمها.
اکنون، دولت بودجه سال آینده را ۴۸۰ تریلیون تومان در نظر گرفته و صادرات روزانه حدود یک میلیون بشکه (برخی منابع ۸۷۰ هزار بشکه عنوان کردهاند) نفت را نیز در منابع بودجه قرار دادهاست.
علی ربیعی سخنگوی دولت ايران میگوید درآمد ۶۰ تریلیون تومانی از محل صادرات نفت و با بشکهای ۵۰ دلار در نظر گرفته شدهاست.